Časopis za pokrajino Posavje
1.06.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ela Petan in Ana Sever nastopili na karate turnirju 20. Adidas Italia open

Objavljeno: Ponedeljek, 15.04.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Ela Petan in Ana Sever nastopili na karate turnirju 20. Adidas Italia open

Ana Sever in Ela Petan

V soboto, 6., in nedeljo, 7. aprila, je v italijanskem Riccioneju potekal jubilejni 20. Adidas Italia open, na katerem je nastopilo prek 1500 tekmovalcev iz 10 držav. Tekmovanja se je udeležila tudi 45-članska mladinska (od kadetov do mlajših članov) reprezentanca Karate zveze Slovenije. Turnir je štel kot izborna tekma za nastop na MSP 2019 v Čilu oktobra letos. Vse kategorije so bile številne, tako da je bilo treba za dober rezultat nanizati kar nekaj uspešnih nastopov. Karate klub Brežice sta zastopali kadetinji Ela Petan in Ana Sever.

Ela Petan je najprej nastopila v katah v konkurenci več kot 50 sotekmovalk. V prvem kolu ji je žreb namenil za nasprotnico bodočo finalistko. Ela je izvajala kato Papuren in izgubila dvoboj z italijansko tekmovalko z rezultatom 1:4. V repasažu je najprej odlično izvedla kato Annan in gladko premagala še eno tekmovalko iz Italije, v tretjem kolu pa je z izvedbo kate Paiku žal izgubila možnost za nadaljnji boj za bronasto kolajno in tekmovanje kot najbolje uvrščena slovenska katašica v svoji kategoriji zaključila na devetem mestu.

Barve državne reprezentance v šp. borbah sta zastopali Ana Sever in Ela Petan. Slednji je tako kot v katah žreb že v prvem krogu namenil kasnejšo zmagovalko pri kadetinjah do 54 kg. Športna sreča ji tudi v repasažu ni bila namenjena, zato je Ela tokrat ostala brez vidnejše uvrstitve. V kategoriji kadetinj nad 54 kg je Ana Sever v prvem krogu zabeležila zmago s 4 proti 0, tekmovanje pa žal zaključila v drugem krogu brez možnosti repasaža.

Vir: Karate klub Brežice
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

27.11.2019 | Redakcija

Staro napajalno korito