Časopis za pokrajino Posavje
20.03.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Ela Petan leto 2022 zaključuje na 2. mestu WKF lestvice

Objavljeno: Sobota, 31.12.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Mladi Upi (2).
Leto 2022 je bilo polno izzivov in težkih preizkušenj, ki smo jih, verjememo, uspešno prestali. Podmladek kluba je začel z uspešnimi nastopi v vseh treh panogah, ki jih gojimo v klubu (karate, boks, taekwondo), naša najboljša tekmovalka pa je po izjemnem letu 2021 uspela ohraniti status tekmovalke, ki kroji sam svetovni vrh.

Na svetovni rang lestvici je vodstvo po zmagi na svetovnem pokalu in osvojitvi brona na svetovnem prvenstvu prevzela Nina Kvasniceva iz Slovaške, v konkurenci 242 osvajalk točk iz vsega sveta pa 2. mesto zaseda Ela Petan. Leto 2022 je začela na 3. mestu, skoraj pol leta je bila na lestvici vodilna, koledarsko leto pa zaključuje tik pod vrhom. Med najboljšo deseterico so se uspele prebiti še Nguyeneva (Vietnam), Ortujeva (Italija), Bougrinova (Belgija), Xenou (Grčija), Imitikova (Maroko), Tsaneva (Bulgarija), Yahiaoijeva (Alžirija) in Damanyjeva (Egipt). Leto 2022 je Ela začela s 3. mestom na WKF Karate 1 Youth League v Mehiki (Acapulco), osvojila je bron na evropskem prvenstvu na Češkem (Praga), zmagala na Balkanskem prvenstvu v Črni Gori (Bar), med najboljšo osmerico pa se je prebila še WKF Youth League na Cipru in v Italiji. Brez vidnejše uvrstitve je ostala le na svetovnem pokalu na Hrvaškem, kjer je leto prej zmagala. Zares izjemnim dosežkom je dodala še naslov državne prvakinje, naziv karateistke leta 2021 in 2022, naslov prvakinje odprtega prvenstva Slovaške ter športnice leta občine Brežice 2021.

Vsem, ki so nam pomagali omogočiti njene nastope na največjih tekmovanjih se iskreno zahvaljujemo in vas toplo naprošamo, da nam stojite ob strani tudi v letu 2023. To bo še posebej zahtevno, saj bo Ela začela nastopati v kategoriji članic in mlajših članic. Že v začetku leta jo čaka trening kamp s Češko reprezentanco, čemur bo sledil nastop na Grand Prix Croatia, le temu pa zadnja dva nastopa v mladinski kategoriji (evropsko prvenstvo (Ciper) in prva tekma svetovnega pokala (Saudska Arabija)). Prva velika članska preizkušnja nas čaka meseca marca (člansko evropsko prvenstvo (Španija).

Želimo vam lep preostanek praznikov ter srečno in uspešno v letu 2023!

Vir: Fight Club Shony
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

05.05.2020 | Redakcija

Edinstven rudniški števec

04.12.2020 | Redakcija

Ribiški pripomočki prednikov