Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Foto: bronastemu Jaroslavu pripravili sprejem

Objavljeno: Torek, 07.05.2019    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Foto: bronastemu Jaroslavu pripravili sprejem

Jaroslav Kovačič je ponosno pokazal bronasto medaljo.

Krškemu triatloncu Jaroslavu Kovačiču, ki je v soboto na svetovnem prvenstvu v dolgem triatlonu v španskem mestu Pontevedra osvojil bronasto medaljo, so danes popoldne domači, prijatelji in podporniki pripravili sprejem.

Kovačiča, ki je s tem postavil nov mejnik ne le v svoji športni karieri, ampak tudi v zgodovini slovenskega triatlona, so pričakali z zvoki harmonike in trobente ter s plesno točko, pripravili pa so mu tudi torto. Vidno ganjen in presenečen nad sprejemom je povedal, da si medalje na prvenstvu ni obetal, saj mu je tekma služila bolj kot priprava na kvalifikacijsko tekmo za uvrstitev na sloviti Ironman na Havajih. Ravno zato je medalja, čeprav bronasta, zanj pravzaprav zlata. Čestitat mu je prišel tudi krški župan mag. Miran Stanko.
Foto: bronastemu Jaroslavu pripravili sprejem

Ob zvokih harmonike je zaplesal kar na ulici.TAKTIČNO POPOLNA TEKMA

V pogovoru za naš medij je povzel potek sobotne tekme, v kateri je dosegel 13. čas plavanja, četrti čas kolesarjenja in osmi čas teka, kar mu je prineslo skupno tretje mesto. »Očitno sem tekmo zelo dobro izpeljal, da sem s to konstanto prišel do tako dobrega rezultata,« je dejal. »Vedel sem, da so v konkurenci hitrejši tekači od mene, da pa jih lahko lovim v zadnjih desetih kilometrih, ko tekmovalci praviloma začnemo pešati, pri meni pa je zaradi posebne prehrane ta padec manj izrazit. Tako sem v zadnjem krogu prehitel dva tekmovalca in si priboril medaljo.« Šlo je sicer zelo na tesno, saj se mu je proti koncu približeval danski triatlonec, ki je zaostal le sedem sekund. S tem rezultatom je potrdil, da je del svetovne triatlonske elite, v katero se je vpisal že lani, ko je v nizozemskem Almereju kot prvi Slovenec na Ironman razdalji premagal mejo osmih ur. Zdaj je pred njim tovrstna preizkušnja v španskem Lanzaroteju, kjer za uvrstitev na Havaje šteje le zmaga. »Bomo videli, konfiguracija proge je podobna kot v Pontevedri in že večkrat sem dokazal, da mi takšna, malo gor, malo dol, res ustreza. Če sem dober na peturni tekmi, verjamem, da sem lahko tudi na oseminpolurni.«

P. P.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte