Časopis za pokrajino Posavje
24.05.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Izjemen uspeh čateških kajakašev na Evropskem pokalu v Solkanu

Objavljeno: Ponedeljek, 19.06.2017    Rubrika: Ostali športi    Ogledov: 695Sporočilo
Solkan ECA pokal 2017_800pix_012
Ta vikend je Kajak kanu Soške elektrarne organiziral prvi dve tekmi za Evropski ECA pokal v kajaku in kanuju v slalomu. Tekmovanja se je udeležilo nekaj več kot 300 tekmovalcev iz Evrope in nekaj celo iz Amerike.

Tekma je potekala na slalom progi v Solkanu. Na progi je bilo 21 vratic od tega 6 protitočnih. Proga je bila postavljena zelo zahtevno in predvsem mlajši tekmovalcei so imeli veliko težav izpeljati progo brez kazenskih  sekund. Solkan je letošnje prvo prizorišče tekem ECA. Tekmovalci pa bodo v ECA pokalu tekmovali še v avstrijskem Flattch-u, nemškem Augsburgu, poljskem Krakovu, v Čeških Budejovicah v Češki in slovaški Bratislavi.

Letošnjega pokala sta se prvič udeležili mladi kajakašici Kajak kanu kluba Čatež Naja Pinterič in Hana Iljaš. Naja je s svojimi 11-timi leti bila ena od najmlajših udeleženk tega tekmovanja in je kljub svoji mladosti pokazala veliko poguma in se uspešno kosala s deklicami v kategoriji U14. Obe sta zabeležili odličen rezultat. V soboto je bila Hana šesta in Naja deseta. V nedeljo pa sta Naja s petim in Hana z devetim mestom dokazali, da sobotni uspeh ni bil naključje.

Maj Oštrbenk je tekmoval v kategoriji C1 U16 in v soboto zasedel odlično četrto meso. V nedeljo pa ga je napaka stala dobre uvrstitve in je končal na desetem mestu.

Izjem uspeh pa je dosegel Vid Oštrbenk, ki je v kategoriji kajak K1 U16, v kateri je tekmovalo 60 tekmovalcev, tako v soboto, kot tudi v nedeljo osvojil drugo mesto in zmagal v skupnem seštevku solkanskega vikenda. Maj in Vid sta tekmovala tudi v konkurenci C2, kjer sta ravno tako osvojila skupno prvo mesto.

Čateški kajakaši se bodo udeležili še šestih tekem na treh prizoriščih. Prvi tekmi jih že konec meseca čakata v Flattcahu.
 
Mitja Oštrbenk, Čatež
 
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki