Časopis za pokrajino Posavje
21.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jaroslav Kovačič končal sezono s 3. mestom na »Challenge Family World Bonus«

Objavljeno: Četrtek, 22.11.2018    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Jaro Taiwan plavanje
Najuspešnejši slovenski triatlonec Jaroslav Kovačič je s svojo 11. tekmo v koledarskem letu 2018 zaključil naporno, predvsem pa izjemno uspešno tekmovalno sezono.

V zadnjem sklopu tekem na Majorki, Ibizi in Tajvanu je osvojil 3., 4. in 5. mesto. Naporen tekmovalni ritem je bil posledica tekmovanja v pokalu Challenge Family oz. t. i. »Challenge Family World Bonus«, ki predstavlja skupni seštevek točk dveh tekem v dolgem ironman triatlonu in štirih tekem v srednjem oz. polovičnem ironman triatlonu.
Jaro Taiwan kolo
V napeti borbi za končno zmago v točkovanju je s skupno osvojenimi 1475 točkami Jaroslav osvojil 3. mesto in za prvouvrščenim zaostal zgolj za 75 točk, kar predstavlja razliko v dobljenih točkah med 3. in 5. mestom.

Z osvojenim 4. mestom na evropskem prvenstvu v srednjem triatlonu na Ibizi je Jaroslav potrdil status vrhunskega športnika po kriterijih Olimpijskega komiteja Slovenije. Jaroslav pri svojih 34 letih kaže veliko mero motivacije in želje, da uspešno nastopi na zloglasnem Ironmanu na Havajih
Jaro Taiwan tek
v kategoriji profesionalcev in prav temu bo posvetil telesno pripravo v naslednji sezoni. Rezerve za napredek se nahajajo v treningu moči, regeneraciji in vadbi hitrosti. Ob zavedanju svojih šibkosti bo skupaj s svojim strokovnim moštvom, v sestavi priznanih slovenskih strokovnjakov, ustvaril trenažni program, ki bo bolj kot kadar koli ciljno usmerjen za doseganje vrhunskih rezultatov.

Jaroslava lahko spremljate na družbenih omrežjih - Facebooku in Instagramu, več informacij pa najdete na spletni strani www.jktriathlete.si.

Vir: ŠD Posavje
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki