Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jaroslav Kovačič odličen tretji na EP v dolgem triatlonu na Nizozemskem

Objavljeno: Sreda, 13.09.2017    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Jaroslav na EP
V mestu Almere na Nizozemskem je potekalo evropsko prvenstvo v dolgem triatlonu. Na tekmovanju je v težkih vremenskih razmerah zablestel Posavec, 33-letni Jaroslav Kovačič iz Krškega, član Športnega društva Posavje, ki je s časom 8 ur, 5 minut in 40 sekund osvojil bronasto odličje in izboljšal svoj čas za celih deset minut.

Ironman razdalja zajema 3800 m plavanja, 180 km kolesarjenja in 42,2 km teka.Evropski prvak v dolgem triatlonu je postal Britanec Joe Skipper s časom 7 ur, 59 minut in 39 sekund, evropsko srebro pa je osvojil Ukrajinec Viktor Zyemtsev s časom 8 ur, 3 minute in 14 sekund. Kovačič je še posebej blestel v teku, saj je maratonsko razdaljo pretekel v času 2 ur in 45 minut.

jaro_jpg
Po tekmi je Jaroslav povedal: »Vsi tekmovalci vemo, da noč pred tekmo slabo spimo. Moja zadnja noč je bila nekaj posebnega, saj sem poslušal, kako dežne kaplje padajo po strehi. Vseskozi sem si govoril da bo do jutra malo ponehalo… in NI! Deževno jutro je obljubljalo triatlon poln sprememb. Plavanje je bilo enostavno in najudobnejše. Iz vode sem prišel v vodilni četvorki. Veter, dež in mraz so botrovali, da je vsak izmed nas imel svetle in temne trenutke. Moj temni je bil prvi krog kolesa, kjer nikakor nisem dosegel željenega območja, noge so bile prazne in brez volje. Počasi se je krhala tudi glava. Iz 2. mesta sem padel na 6.,7., 8. Nekako sem zbral misli in prepričal samega sebe, da še vedno lahko izvlečem dobro tekmo, saj so bili Skipper in Zyemtsev v moji bližini. Nekako sem se spravil iz pekla in pričel tlakovati pot v raj. V T2 sem prikolesaril kot 5. Tek sem začel iz 6.mesta in zastavil željeni tempo. Noge so bile lahkotne, dihanje umirjeno. To bo šlo, sem si rekel, medalja je moja! Vseh 6 krogov sem odtekel enakomerno in ciljno črto prečkal kot 3. Kljub težkim razmeram sem dosegel čas 8:05 in svoj maratonski čas popravil za 10 minut. EP je pod streho, gremo dalje! Hvala trenerjem, maserjem, fizioterapevtom, sponzorjem in seveda domačim, da mi nudite podporo, kot se “šika”."

Vir: ŠD Posavje
« Nazaj na seznam
»