Časopis za pokrajino Posavje
24.03.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Jaroslav Kovačič postal triatlonec leta 2018

Objavljeno: Petek, 21.12.2018    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
jaroslav-kovacic-triatlonec-leta (1)
Triatlonska zveza Slovenije je podelila priznanja najuspešnejšim triatloncem letošnjega leta, priznanje za najboljšega triatlonca je prejel Jaroslav Kovačič.

Kovačič je septembra letos postal prvi Slovenec, ki je »Ironman« preizkušnjo (3.8 km plavanja, 180 km kolesarjenja in 42.2 km teka) zaključil pod 8 urami. To mu je uspelo v Almereju na Nizozemskem, kjer je osvojil prvo mesto in s časom 7:55:44 postavil nov rekord proge, ki je stal skoraj 20 let. Svojo vrhunskost je v uradnih programih Mednarodne triatlonske zveze potrdil na Evropskem prvenstvu v srednjem triatlonu na Ibizi. Sezono je zaključil na Tajvanu in se skozi sistem tekmovanja v svetovni seriji »Challenge Family« uvrstil na tretje mesto na lestvici vrhunskih »dolgoprogašev«.
jaroslav-kovacic-triatlonec-leta (1).


Ob prejemu priznanja Triatlonske zveze Slovenije je spregovoril o novi sezoni 2019, na katero se že aktivno pripravlja: »Cilji za sezono so še vedno v nastajanju. Generalno pa bom preostanek svoje kariere posvetil Ironmanu na Havajih. Izredno željo imam, da se najprej kvalificiram in imam vidnejšo vlogo na tem nastopu. Prvi treningi so za mano. Ni jih bilo veliko. Telo si nekaj zapomni od pretekle sezone.
jaroslav-kovacic-triatlonec-leta (2)
Ta je bila letos zelo dolga. Tekmoval sem na 11 tekmah dolgega triatlona, kar je zalogaj tako za telo kot za psiho. Moja sezona bo od sedaj naprej štela tri do štiri tekme. Seveda bo nekaj tudi pripravljalnih. Glavni fokus bo usmerjen na sredino oktobra, ko bo tekma na Havajih.«

Kovačič s svojimi rezultati dviguje slovenski triatlon na višjo raven. Prek programa vadbe za najmlajše - Triatlonček v lokalnem okolju skrbi za promocijo tega, kot ga sam rad poimenuje, »čudovitega in zdravju prijaznega športa«. Nadaljevanje programa pa predstavlja trenerska ekipa »JK Triathlete«, ki skrbi za zdrav in strokoven pristop k športnemu udejstvovanju na poti k oblikovanju vrhunskih športnikov v triatlonu.

Vir: Športno društvo Posavje
« Nazaj na seznam