Časopis za pokrajino Posavje
22.10.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kajakaši KKK Čatež odlični na Kolpi

Objavljeno: Torek, 16.04.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Kajakaši KKK Čatež odlični na Kolpi

Najmlajša med čateškimi kajakaši Naja Pinterič je v kategoriji K1 deklice slavila tako v soboto kot nedeljo.

Minuli konec tedna so na Kolpi v Osilnici slalomisti in slalomistke na divjih vodah nastopili na dveh tekmah. V soboto so se pomerili na mednarodnem memorialu Dražena Veselka, v nedeljo pa na malo spremenjeni progi za Pokal Petra Klepca. Kljub razmeroma hladnemu vremenu in občasnemu dežju so se kajakaši hrabro borili na zahtevni progi na narasli Kolpi. Nastopali so člani slovenskih klubov in predstavniki Hrvaške, Avstrije, Madžarske ter Bosne in Hercegovine.

Na obeh tekmah so nastopili tudi štirje člani Kajak kanu kluba Čatež. Na sobotni tekmi sta v svojih kategorija slavila Naja Pinterič med deklicami K1 in Vid Oštrbenk med mladinci K1. Maj Oštrbenk je med mladinci v kanuju zasedel drugo mesto. Hana Iljaš je bila med mladinkami peta.

Na nedeljski tekmi pa so vsi štirje tekmovalci KKK Čatež slavili v svojih kategorijah. Naja Pinterič K1 deklice, Hana Iljaš K1 mladinke, Maj Oštrbenk C1 mladinci in Vid Oštrbenk K1 mladinci.

Tekmovalce v naslednjih dveh vikendih čakajo štiri izbirne tekme v Solkanu in Tacnu, kjer se bodo potegovali za mesta v slovenski reprezentanci.

"Tekem na Kolpi se vedno veselimo, saj izkoristimo ta čas tudi za priprave, tako da smo tukaj ponavadi štiri dni. Vzdušje je res super. Narava je krasna, Kolpa pa odlična za treninge. Letos je vreme malo pokvarilo celotno oceno, vendar smo kajakaši navajeni tudi na tako vreme," je po tekmi povedala najmlajša med čateškimi kajakaši Naja Pinterič.

Mitja Oštrbenk, KKK Čatež
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

19.05.2020 | Oglas

Trampolini

24.05.2019 | Sporočilo

60 let Ljudske univerze Krško

10.04.2019 | Redakcija

Zdravi in negovani zobje