Časopis za pokrajino Posavje
5.06.2023
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Karate tekmovanje za O Pokal Posavja v borbah na tarčo in športnih bojih

Objavljeno: Četrtek, 23.06.2022    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Q65A7025
Karate klub Brežice je izpeljal že drugo letošnje šolsko tekmovanje za Pokal Posavja v karateju. Tokrat so se vsi nastopajoči pomerili v dveh disciplinah in sicer borbi na tarči in športnih bojih.

Karate zveza Slovenije je letos uvedla novo disciplino »borba na tarčo«, s katero omogoča manj izkušenejšim tekmovalcem, da se pomerijo v bojih, vendar ne s pravim nasprotnikom temveč s samostoječo tarčo. Na ta način se tekmovalce počasi navaja na borbene kombinacije, vendar brez strahu do morebitnih udarcev s strani nasprotnikov.
Q65A6789

Na tekmovanju so nastopili mladi karateisti in karateistke iz 8-ih okoliških osnovnih šol (Brežice, Globoko, Raka, Bistrica, Bregana, Cerklje ob Krki, Bizeljsko in Velika Dolina). Nastopajoči so prejeli prave unikatne kolajne za svoj pogum. Prejemniki zlatih kolajn pa so bili naslednji zmagovalci posameznih kategorij: Sofia Popijač (OŠ Brežice), Ian Črpič (OŠ Brežice), Aleksa Ivanov (OŠ Brežice), Žan Lubšina (OŠ Brežice), Niko Cicvarić (OŠ Bregana), Santeja Ivnik (OŠ Bizeljsko), Filip Zlobko (OŠ Cerklje ob Krki), Angelika Li Žičkar (OŠ Cerklje ob Krki), Gal Budič (OŠ Brežice) ter Vita Sambunjak (izven konkurence).

Na šolskem tekmovanju je nastopilo mnogo bodočih prvakov, ki bojo nadaljevali in širili ime kluba, občine in države tudi na mednarodno področje tako, kot to sedaj že počnejo nekateri tekmovalci našega kluba. V tem letu je že mlada generacija tekmovalcev karate kluba Brežice pokazala, da se lahko enakovredno kosa s svojimi vrstniki saj so na različnih mednarodnih turnirjih, državnih prvenstvih in državno pokalnih tekmovanjih v tem letu osvojili že izjemnih 72 kolajn (15 zlatih, 19 srebrnih, 38 bronastih).

Vsi nastopajoči so si prislužili ogromen aplavz za pogum, prikazano znanje ter tovarištvo ob navijanju in spoštovanju nasprotnikov in s tem dokazali, da ni vse v tekmovalnosti temveč človeka izoblikujejo tudi ostale vrednote, ki se jih skozi karate in življenje učimo vsi vadeči, ki vadimo plemenito borilno veščino – karate do (karate pot).

Posebna zahvala gre tudi vsem staršem, ki nam zaupate svoje otroke ter vsem sponzorjem in podpornikom brez katerih ne bi mogel klub normalno delovati: OBČINA BREŽICE, ZAVOD ZA ŠPORT BREŽICE, HESS, ELMONT, SIPRO, IBE, NUMIP, NEK, GEN ENERGIJA, ARTISK.

Vir: KK Brežice
« Nazaj na seznam
»