Časopis za pokrajino Posavje
16.07.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kljub nizki Krki 15. skoki na Borštu uspešno izpeljani

Objavljeno: Ponedeljek, 07.08.2017    Rubrika: Ostali športi Redakcija
DSC_8297

Zadnji skok zmagovalca Vladimirja Kotarja, ki je na Borštu zmagal že štirikrat, ima pa tudi še eno 4. mesto.

Športno društvo Boršt je minula petek in soboto organiziralo prireditev Boršt 2017, ki je bila prepletena z glasbo in športom. Športni del prireditve so bili sobotni že 15. skoki v vodo z borškega lesenega mostu. Zaradi zelo nizke Krke - globina je bila le okoli 2,5 metra - so tokrat skakali z nekoliko nižje konstrukcije, vseeno pa so skakalci tudi z višine sedmih metrov prikazali zelo lepe in na trenutke tudi atraktivne skoke.

DSC_8372

Najboljši trije skakalci v vodo s Francijem Stoparjem, Silvestrom Lopatičem in Bojanom Sotoškom

V treh serijah se je z mostu pognalo 12 skakalcev, med katerimi je najlepše in najbolj popolne skoke prikazal Vladimir Kotar iz Bukoška (128,25 točke), drugo mesto je osvojil domačin Rok Vegelj (96,6), tretji pa je bil Goran Mohorko iz Brežic (96,1). Za najboljšo trojico so se zvrstili še Žan Žaler, David Hribar, Slavko Piltaver, Janko Močnik, Blaž Ovčak, Beno Vidmar Orgad, Vid Pavlovič in Gal Kodrič, samo en skok pa je opravil predsednik ŠD Boršt Franci Stopar, saj je imel nato organizacijske obveznosti. Prvi trije so poleg priznanj in praktičnih nagrad prejeli tudi pokale, pri podelitvi je sodeloval tudi Silvester Lopatič kot vaščan Boršta in kot predstavnik podjetja SL-inženiring, enega izmed sponzorjev prireditve.

DSC_8147

Gledalci so skoke spremljali kar v vodi in se tako vsaj malo hladili pred poletno vročino.

Ocenjevalno komisijo, ki je budno spremljala skakalce v vodo, so sestavljali legenda skokov v vodo Tomaž Strel, Vinko Stopar in Jožica Olovec, moderator skokov je bil Bojan Sotošek, za varovanje v vodi sta poskrbela Damjan Kodrič in Boštjan Robek iz PGE Krško, na prizorišču je bila tudi ekipa NMP ZD Brežice, ki pa ji k sreči ni bilo treba posredovati.

DSC_8395

Tonska vaja Plavega orkestra

Sicer pa so koncertno dogajanje na velikem odru v petek zaznamovali ansambel Favoriti, Obvezna smer in Petkova pumpa, v soboto pa Metalikka, Sting Ray, DJ Puček in zvezdniška zasedba letošnje prireditve na Borštu Plavi orkestar.

R. R.
« Nazaj na seznam
»