Časopis za pokrajino Posavje
17.01.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Kolesarji Tanina ta vikend gostovali v Italiji

Objavljeno: Torek, 14.05.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
KD TANIN Sevnica-Jančič
To nedeljo, 12. 5., so se kljub napovedi slabega vremena z dežjem in vetrom mlajši mladinci KD Sevnica udeležili že 35. Velike nagrade kolesarskega dneva mam v italijanskem Vidmu, kjer je bil start dirke, ki se je zaključila v kraju Martignacco.

Mladinci so morali prevoziti slabih 59 km, od katerih je bil zadnji del sestavljen iz treh krajših krogov z razgibanim in daljšim klancem z enim gorskim ciljem. Ritem dirke so ves čas narekovali kolesarji slovenskih ekip. Kljub nekaj poskusom begov italijanskih kolesarjev so pobege uspešno krotili. V ciljni sprint je prišla večja skupina kolesarjev, ki so se na koncu udarili za zmago. Mogoče zaradi nespretnosti in končnega nesodelovanja slovenskih kolesarjev je zmagal italijanski kolesar Uresella Lorenzo pred domačinoma Pinarello Alessandro in Vendramini Paolo. Naš najboljši je bil na 7. mestu Jaka ŠPOLJAR iz Adrije Mobila.

Taninovci so med 120 nastopajočimi, glede na svojo mladost, dosegli solidne uvrstitve. Tako je bil Grega Podlesnik 20., Leon Klopčič pa 42., medtem ko je bil Klemen Jančič udeležen pri padcu in dirke ni zaključil.

V nedeljo ekipo Tanina čaka še en vrhunec prvega dela sezone, in sicer dirka za 13. Veliko nagrado Občine Komenda in Lidlov pokal za mlade.

Vir: KD Tanin Sevnica
 
« Nazaj na seznam