Časopis za pokrajino Posavje
29.03.2024
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krške deklice izločile velikana in se prebile v dodatne kvalifikacije za 1. ligo

Objavljeno: Petek, 11.12.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_1974
Starejše deklice Posavskega odbojkarskega kluba Krško so si po odličnih nastopih v kvalifikacijah za 1. slovensko ligo po vsega dveh krogih že zagotovile dodatne kvalifikacije za to elitno tekmovanje.

Medtem ko istočasno potekajo tudi kvalifikacije za 2. in 3. ligo državnega prvenstva, so se POK-ove starejše deklice pomerila kar v kvalifikacijah za 1. ligo Slovenije in odlično opravile svojo nalogo, saj je že po dveh krogih jasno, da so si uspele izboriti dodatne kvalifikacije za to najvišje državno tekmovanje.

Krške deklice so bile sicer izžrebane v izjemno zahtevno skupino, v kateri ji družbo delata kar dva slovenska velikana, Vital iz Ljubljane ter GEN-I iz Nove Gorice. Gre za kluba z resnično bogato tradicijo, ki praktično vsako leto v mlajših kategorijah ciljata na sam vrh. Ob tako odmevnih nasprotnicah je bila pred krškimi puncami resnično zahtevna naloga, če so hotele osvojiti vsaj drugo mesto v skupini, ki prinaša dodatne kvalifikacije za 1. ligo. A krška dekleta so nalogo opravila z odliko …

POK-ove starejše deklice so se najprej odpravile na turnir v Novo Gorico, kjer so se na prvi tekmi odlično opirale enim izmed glavnih favoritinj za naslov ter Vitalu nepričakovano skorajda odvzele niz, a so na koncu vseeno morale priznati premoč Ljubljančankam, ki so slavile s 25:11 in 25:22. Nato pa je sledil dosti pomembnejši obračun z domačinkami, ki so tudi izgubile z Vitalom ter se tako s Krčankami udarile za drugo mesto na lestvici. »POK-ovke« so nato v prvem nizu naravnost šokirale favorizirane nasprotnice ter niz zaključile kar s 25:12, a se je Gen-I vrnil v igro z zmago v drugem nizu 25:20. O zmagovalcu je tako odločal tretji niz, ki pa je ponovno pripadel Krčankam s 15:7. POK-ova dekleta so tako že na prvem turnirju vsem v skupini pokazala, da mislijo še kako resno s svojimi ambicijami po prvi ligi.

Svojo namero pa so nato potrdile tudi na drugem turnirju, ki se je odvil v Krškem. Ponovno je bil prvi nasprotnik na turnirju Vital, ki se je še enkrat izkazal za previsoko oviro. Ljubljančanke so slavile 25:15 in 25:9, ko pa so v naslednji tekmi premagale Novogoričanke, je bilo že jasno, da Krčanke za preboj v dodatne kvalifikacije potrebujejo le še eno zmago proti novogoriškim odbojkaricam. Po sila napetem prvem nizu, ki so ga krške igralke dobile s 25:23, so nato popolnoma zagospodarile v drugem, ko so nasprotnicam dovolile le 13 točk.

Po drugi tekmi z Novogoričankami se je tako lahko začelo veliko slavje! Redkokateri poznavalec odbojke v Sloveniji je krškim odbojkaricam po tako zahtevnem žrebu pripisal možnosti za drugo mesto ter dodatne kvalifikacije, a so si POK-ovke z izjemnimi predstavami in borbenostjo že en krog pred koncem zagotovile tako željeno drugo mesto, medtem ko se bo novogoriški velikan letos moral zadovoljiti z 2. ligo. Pred Krčankami je sicer še en turnir v Ljubljani, kjer pa lahko krške punce povsem sproščene uživajo v odbojki, saj so svoje delo v kvalifikacijski skupini že opravile naravnost fantastično.

Tadej Mesarič

#povezujemoposavje
« Nazaj na seznam