Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krške odbojkarice uspešne na dveh zahtevnih gostovanjih

Objavljeno: Sreda, 13.03.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Krške odbojkarice uspešne na dveh zahtevnih gostovanjih
Po daljšem premoru je za odbojkaricami Posavskega odbojkarskega kluba Krško nov tekmovalni teden. Prva ekipa starejših deklic se je pomerila na turnirju v Grosupljem, medtem ko je druga odpotovala v Kamnik.

Za prvo ekipo starejših deklic Odbojkarske šole POK Krško je še četrti krog B lige državnega prvenstva. Na turnirju v Grosupljem so se najprej pomerile z drugo ekipo Volleyballa Ljubljane, katero so po zelo napeti borbi do zadnje točke, potem ko je imel nasprotnik žogo za zmago, premagale že januarja.
Krške odbojkarice uspešne na dveh zahtevnih gostovanjih
Tudi tokrat ni šlo brez drame, saj so naše odbojkarice po nezbranem začetku prvi niz izgubile na 19, a se nato zbrale ter pokazale dosti boljšo predstavo v drugem, v katerem so nasprotnicam dovolile le 17 točk. O zmagovalcu je tako kot pred mesecem in pol ponovno odločal tretji niz, katerega so dosti bolje odprle Ljubljančanke, ki so suvereno povedle in izgledalo je, da bo zmaga 2:1 tokrat odšla v Ljubljano. Nato pa je prišla na servis kapetanka Krškega, Luna Ilievska, ki je z odličnimi začetnimi udarci uspela zmanjšati zaostanek za Ljubljančankami. Te so si nato sicer resda priigrale zaključno žogo za zmago, a je niso znale izkoristiti, dvoboj pa je z dvema zelo dobrima napadoma v korist Krčank odločila vedno borbena Nika Vogrinc.

Po zmagi nad Ljubljančankami je sledil še obračun z zelo močnimi domačinkami, ki so na prvi tekmi premagale gostje iz Bleda. V ekipi Krškega so na tem srečanju dobile priložnost tudi igralke, ki na prvi tekmi niso veliko igrale, Krčanke pa so svojim nasprotnicam uspešno parirale večino prvega niza, a so nato popustile v sami končnici, tako da so domačinke dobile niz na 19. Trener Krčank je v drugem nizu poizkusil še z nekaj menjavami, a tudi to ni bilo dovolj, da bi se lahko zaustavilo razpoložene domačinke, ki so drugi niz zaključile s 25:17.

Po štirih odigranih krogih v skupini D, v boju za 25. mesto v državi, si prva ekipa krških starejših deklic z Grosupljem deli drugo mesto z 8 točkami. Za vodilno ekipo Krima pa zaostaja le za dve točki. Na četrtem mestu se s 4 točkami nahaja ekipa Bleda, medtem ko se druga ekipa Volleyballa Ljubljane kljub zelo dobrim predstavam nahaja na zadnjem mestu z dvema točkama. O zmagovalcu skupine bo tako odločal zadnji krog, ki bo na sporedu 24. marca, ko se bodo krške odbojkarice v Ljubljani pomerile z obema vodilnima ekipama.

Istočasno kot turnir v Grosupljem pa je v Kamniku potekal 3. krog skupine K v B ligi državnega prvenstva, v katerem je nastopila tudi druga ekipa starejših deklic Posavskega odbojkarskega kluba Krško. Naša dekleta so se najprej pomerila z domačinkami, tretjo ekipo kamniškega Calcita. Po nezbranem začetku so se morale resnično potruditi, da so dobile prvi niz, v katerem so nasprotnicam dovolile kar 22 točk, a so stvari na svoje mesto postavile v drugem, ko so zaigrale dosti bolje in nasprotnice pustile na 9. točki. Turnir so zaključile z obračunom z drugo ekipo ljubljanskega Vitala. Ko so v prvem nizu nasprotnicam dopustile zgolj 8 točk, je že izgledalo, da je tekma odločena, a so se nasprotnice pobrale ter vrnile udarec z zmago v drugem nizu 25:23. Napet je bil tudi odločilni tretji niz, ki pa je na koncu vendarle pripadel »POK-ovkam«, ki so ga dobile s 15:13.

Druga ekipa starejših deklic se je tako z dvema novima zmagama prebila na tretje mesto v skupini K, v kateri se deklice merijo za razvrstitev med 43. in 72. mestom v državi. Še vedno prepričljivo vodi ekipa Brestanice, ki je zbrala 8 točk, a ima tudi dve odigrani tekmi manj od druge ekipe Vitala, ki je prav tako pri osmih točkah. S 6 točkami po šestih obračunih se lahko pohvalijo naše igralke, medtem ko je tretja ekipa Calcita zbrala dve, druga ekipa Novega mesta pa je zaenkrat še brez osvojene točke.
 
Starejše deklice, B liga državnega prvenstva, 25.-42. mesto:
POK Krško I : Volleyball Ljubljana II   2:1 (19:25, 25:17, 16:14)
POK Krško I : ATK Grosuplje   0:2 (19:25, 17:25)
 
Starejše deklice, B liga državnega prvenstva, 43.-72. mesto:
POK Krško II : Calcit Volley III   2:0 (25:22, 25:9)
POK Krško II : Vital Ljubljana II   2:1 (25:8, 23:25, 15:13)
 
Tadej Mesarič, POK Krško
 
« Nazaj na seznam
»