Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Krški šahisti ponovno v vrhu na EP amaterskega šaha

Objavljeno: Petek, 19.04.2019    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Krški šahisti ponovno v vrhu na EP amaterskega šaha
V organizaciji mednarodne šahovske zveze FIDE in šahovske zveze Grčije je na Rodosu od 6. do 14. aprila potekalo evropsko amatersko šahovsko prvenstvo v standardnem šahu. Igralci in igralke so nastopali v različnih ratinških skupinah, glede na njihovo ELO FIDE ratinško moč ob prijavi na tekmovanje, od skupine pod 1700, pod 2000 in pod 2300 ELO ratinških točk. Igralni čas je bil 90 minut za 40 potez + 30 minut za preostanek in 30 sekund/potezo za posameznega igralca, igrali so po devet krožnem švicarskem sistemu.

Tekmovanje je bilo del aprilskega šahovskega festivala na Rodosu, kjer so potekala tudi evropska in svetovna tekmovanja seniorjev (+50, +65 v odprti in ženski konkurenci in ekipnem tekmovanju). Na festivalu je tako nastopilo preko 420 igralcev in igralk iz Evrope, iz Slovenije sta se prvenstva udeležila dva igralca iz ŠK Triglav Krško. Pia Marie Ružič je nastopila v skupini pod 2000 ELO ratinških točk odprto, Miloš Ružič pa je nastopil v skupini pod 1700 ELO ratinških točk odprto.

Pia Marie Ružič je v svoji skupini osvojila 2. mesto skupno in 1. mesto za ženske ter s tem postala evropska amaterska ženska prvakinja (ELO < 2000), Miloš Ružič je v svoji skupini osvojil 3. mesto in tako drugič zaporedoma prišel med dobitnike medalj na tem tekmovanju.

MIloš Ružič
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki