Časopis za pokrajino Posavje
19.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Lan Luzar bronast na DP kadetov

Objavljeno: Petek, 01.02.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20190126-IMG_0040 (Large)(large)
Državno prvenstvo v judu za kadete (U18) in mlajše dečke (U14) je potekalo v soboto, 26. januarja. Mariborsko dvorano Lukna je napolnilo več kot 360 slovenskih judoistk in judoistov. V vsaki starostni kategoriji smo imeli po dva tekmovalca. Najboljši Krčan je bil Lan Luzar, ki je s kadetskim bronom zadovoljil naša pričakovanja.

Na blazine so prvi stopili tekmovalci starostne kategorije mlajših deklic in dečkov. Krško sta zastopala Aneja Jeler (-48 kg) in Nick Bohorč (-60 kg). Aneja je v Mariboru prvič nastopila na državnem prvenstvu. Morda je zato čutila večji pritisk, saj je z nezbranima nastopoma izgubila obe borbi. Nick je brez večjih težav odpravil prva dva nasprotnika. Naslednji dve borbi je kljub napadom izgubil. Naučil se je, da nasprotnikov nikdar ne podcenjujemo. Takšna izkušnja mu bo prišla še kako prav v prihodnosti. Popoldan sta prišla na vrsto naša kadeta Matic Kitek (-66 kg) in Lan Luzar (-81 kg). Matic je v neugodnem žrebu že v prvi borbi dobil enega izmed glavnih favoritov za naslov državnega prvaka. V drugi borbi pa se ni dovolj sprostil, da bi lahko zmagal.

Lan Luzar je po večletnem premoru prišel na tekmovanje razbremenjen. Veliko pove dejstvo, da je premagoval nasprotnike, ki so nosilci rjavega pasu. Lan ima oranžen pas, kar pomeni veliko manj treningov v primerjavi z nasprotniki. Premagal ga je državni prvak. V mlajših letih je treniral v Novem mestu. Nato pa je nekaj let posvetil BMX-u. Ker je pogrešal judo, se je poleti odločil, da bo s treningi juda nadaljeval v Judo klubu Krško. Veseli smo, da se je odločil za naš klub, saj je s svojo prisotnostjo prinesel svež veter. Hiter napredek sta mu zagotovila izkušen tekmovalec Amar Džaferović in lanski državni prvak starejših dečkov, Ambrož Plevanč. Oba sta mu omogočila dobre sparinge, Amar pa je prispeval tudi kakšen dragocen nasvet o tem, kako pristopiti k tekmovanju. Amar je večkratni državni prvak v ju-jitsu newazi in je na katedskih državnih prvenstvih v judu leta 2017 dosegel bron ter 2018 srebro. Marca se bodo državnega prvenstva mlajših kadetinj in kadetov udeležili tekmovalci naše najuspešnejše generacije Mojca Moškon, Jasmina Hotić, Ambrož Plevanč in Žiga Prah.         

Ivan Širola, Judo klub Krško
« Nazaj na seznam
»