Časopis za pokrajino Posavje
27.01.2022
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Lep uspeh sevniških kickboksarjev: 4 medalje, 1 zlata, 1 srebrna in 2 bronasti

Objavljeno: Ponedeljek, 08.05.2017    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
DSCF9168
Ta vikend je Centar borilačkih sportova Tešanj v sodelovanju s Kickboxing federacijo Bosne in Hercegovine vzorno izpeljal Odprto balkansko prvenstvo v kickboxingu, ki se  ga je udeležilo več kot 500 tekmovalcev iz 10 držav Litve, Madžarske, Slovaške, Slovenije, Hrvaške, Srbije, Makedonije, Bolgarije, Črne gore in BiH.

Na omenjenem tekmovanju, ki je v koledarju svetovne WAKO organizacije, so svoj nastop upravičili tudi člani in članice Kluba borilnih veščin Sevnica. V zelo močni mednarodni konkurenci so prikazali pravo borbenosti in željo po uspehu. Svoj zmagoviti pohod je začela naša najmlajša tekmovalka Aleksandra SPASESKI, ki se ji je v kategoriji mladink v disciplini Kick light -60 kg uspelo uvrstiti v finale. Svoj nastop je zaključila z odličnim drugim mestom v svoji konkurenci in srebrno medaljo. Njena klubska kolegica Mateja POMPE je prvič nastopila v kickboxingu in že kot debitantka osvojila medaljo. Svojo nalogo je opravila več kot odlično. V kategoriji članic Kick light -55 kg je na koncu osvojila tretje mesto.
 
Vito BERANIČ je v članski konkurenci kick light -69 kg osvojil tretje mesto, piko na i pa je tokrat postavil Žiga ŽVEGLIČ, ki je v Kick light -79 kg odpravil z vso konkurenco in osvojil prvo mesto. Nikakor pa ne smemo pozabiti še na ŽUNEC Anžeta, ki se je pri starejših kadetih – 63 kg uspel uvrstiti v četrt finale in na koncu v boju za stopničke izgubil medaljo. Na koncu je osvojil 5. mesto.
 
Nad prikazanim in doseženim so bili v sevniškem taboru izjemno zadovoljni saj so na tako močnem turnirju osvojili 4 medalje, enkrat pa bili celo na najvišji stopnički. Klub se zahvaljuje svojemu zlatemu sponzorju podjetju TANIN Sevnica d.d., ki je omogočil, da so se lahko člani Kluba borilnih veščin Sevnica udeležili odprtega balkanskega prvenstva in častno zastopali sevniške barve kluba.
 
Pregled uvrstitev članov KBV Sevnica:
KICK LIGHT
1. ŽVEGLIČ Žiga, člani Kick-light -79 kg
2. SPASESKI Aleksandra, mladinke Kick-light -60 kg
3. POMPE Mateja, članice Kick–light -55 kg
3. BERANIČ Vito, člani Kick-light -69 kg
5. ŽUNEC Anže, starejši kadeti Kick light -63 kg

Vir: KBV Sevnica
 
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

16.01.2022 | Ostali športi

Leto 2022 je leto pišeškega badmintona

22.01.2022 | Ostali športi

Ela Petan bronasta v Acapulcu