Časopis za pokrajino Posavje
22.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Lukci blesteli na festivalu v Novem Sadu

Objavljeno: Torek, 20.11.2018    Rubrika: Ostali športi Redakcija
GIR_5680-1500

Članska zasedba Force med nastopom v Novem Sadu

Med 16. in 18. novembrom je v Novem Sadu potekal mednarodni plesni festival Dance Fest Novi Sad v modernih tekmovalnih plesih. Gre za velik plesni festival, na katerem je nastopilo preko 5000 plesalcev iz 12 različnih držav. V rednem delu festivala smo lahko videli več kot 650 plesnih točk in med njimi tudi pet plesnih točk Plesnega kluba Lukec iz Krškega. V dveh točkah so plesalci krški plesalci plesali skupaj s plesalci Plesnega Vala iz Celja.

Med mladinskimi street malimi skupinami nastopila skupina BP in v svoji kategoriji osvojila 1. mesto. V skupini so zaplesali Zoija Hana Kozole, Korina Vintar, Svit Sevšek, Valentina Pirc, Maruša Grmšek, Stela Resnik in Ana Jurman. V kategoriji mladinskih hip hop formacij je zaplesala formacija Madnes, v kateri so poleg zgoraj že omenjenih zaplesali še Evelin Luštek, Ema Zildžović, Zala Popijač, Klara Kostrevc, Zala Kac, Laura Penica, Neja Pacek, Nina Pacek, Ema Rožman in Ana Baznik. Skupina je v močni konkurenci osvojila 2. mesto. V kategoriji step člani pari sta s svojo step točko nastopila Sebastijan Vodlan in Brina Lukež, ki sta si s prepričljivim nastopom priplesala zmago v kategoriji. Za piko na i sta osvojila tudi nagrado za najbolje ocenjeni par festivala med umetniškimi plesnimi disciplinami. Festival sta zaključila še z enim nastopom v show programu gala večera plesnega festivala.

Med članskimi street malimi skupinami se je predstavila skupina The Pharaohs, v kateri plešeta trenerja in koreografa Lukca Mark Gerjevič in Vanesa Krenkar. S svojim nastopom so navdušili publiko in sodnike in si prepričljivo priplesali prvo mesto. Na festivalu je nastopila tudi hip hop članska formacija Force, v kateri so ponovno združeno zaplesali plesalci PK Lukec in plesalci Plesnega Vala iz Celja. Tokrat so v skupini iz Lukca poleg Marka in Vanese nastopile še Maša Tekavčič, Maja Koretič Urbanč in Eva Krošelj. Pod taktirko trenerja in koreografa Mihe Pozniča so se že v rednem delu festivala odlično predstavili in osvojili 1. mesto v kategoriji hip hop formacije člani. Sledila je razglasitev 20 najboljših skupin in formacij festivala, ki so se uvrstile v gala večerni del in med njimi sta bili tudi obe članski skupini The Pharaohs in Force. Na gala večeru se je 20 najboljših skupin predstavilo še enkrat in ponovno jih je spremljalo budno sodniško oko, sestavljeno iz plesnih strokovnjakov iz različnih plesnih zvrsti. Naši plesalci so svoj nastop opravili še bolje kot v rednem delu tekmovanja. Skupina Force je na koncu osvojila skupno 5. mesto, The Paharohs pa so se uvrstili v super finale festivala med najboljše 4 točke. V super finalu so se plesalci še enkrat predstavili in sodniki so ponovno podali oceno za njihov nastop. Na koncu je skupina The Pharaohs osvojila končno 2. mesto, kar je izjemen rezultat na tako velikem in kvalitetnem festivalu, kot smo mu bili priča letos v Novem Sadu.

Iskrene čestitke plesalcem in koreografu Mihi Pozniču za nov velik uspeh ob začetku nove festivalske sezone.

Sebastijan Vodlan, foto: Girafon Studio
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki