Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Mažoretke Dobova na 3. odprtem državnem tekmovanju MZS v Laškem 2017

Objavljeno: Četrtek, 18.05.2017    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
FB_IMG_1495089650779
Mažoretke Dobova smo se udeležile 3. odprtega državnega tekmovanja Mažoretne zveze Slovenije, ki je potekalo 13. in 14. maja v dvorani Tri lilije v Laškem.

V soboto smo tekmovale v neformacijah in v kategorijah CICI korak in PRVI korak, kjer so naša dekleta pobrale vrsto medalj in priznanj. Naše najmlajše članice- skupina CICI je osvojila bronasto medaljo. Dekleta, ki so tekmovala v prvem koraku so osvojila medalje: Lea Petelinc in Gala Košmrlj Černoš zlato ter Zara Mižigoj srebrno. V kategoriji solo kadet je Michaela Volčanjšek postala državna prvakinja, Anja Račič državna podprvakinja, Kaja Radanovič se je uvrstila na 4. mesto. V kategoriji kadet par sta Lea Savnik in Larisa Gerjovič pometli s konkurenco in postali državni prvakinji. V kategoriji solo junior je Aurora Šintić dosegla 8. mesto, v kategoriji solo senior je Larisa Matijevič dosegla 6. mesto in Lucija Kelhar 7. mesto. Prav tako smo imeli tekmovalki v senior par in sicer Lea Jurečič in Anteja Večerič sta dosegli odlično 5. mesto.
 
Osvajanje odličij pa smo nadaljevale tudi v nedeljo v formacijah. Dekleta v skupini kadet A so postale državne podprvakinje v močni konkurenci enajstih skupin. Skupina kadet B je dosegla 6. mesto, kar je glede na to, da so se prvič udeležile tekmovanja nad pričakovanji. Naše seniorke so se uvrstile na peto mesto.
 
Še enkrat čestitke vsem dekletom in hvala, ker ste plesale in tekmovale s celotno dušo in srcem. BRAVO! Ti odlični dosežki so rezultat celoletnega trdnega dela mažoretk, volje in tudi neizmerne podpore in odlično opravljenega dela naših super trenerk: Laure Pavlović, Loriane Bogovič, Lucije Kelhar in Larise Matijevič, brez katerih to ne bi bilo mogoče, ter dela sokoreografinje seniork Lee Jurečič. HVALA! Velika zahvala pa tudi našim navijačem, ki so cel vikend srčno in bučno navijali za nas in spremljali naše nastope, brez vas to ne bi bilo tako zabavno.
 
Lepo ste pa tudi vabljeni na 4. odprto tekmovanje MZS, ki bo potekalo meseca maja leta 2018 v Brežicah.
 
Maša Radanovič
 
« Nazaj na seznam
»