Časopis za pokrajino Posavje
19.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na 7. turnirju bratstva in enotnosti dve medalji tudi v Posavje

Objavljeno: Torek, 29.01.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
20190126_094622
V soboto, 26. 1. 2019, je v dveh dvoranah v Brežicah potekal že 7. turnir bratstva in enotnosti v sklopu ADA badminton lige. Sodelovalo je več kot 220 igralcev iz šestih držav.

DSC05261

Tadej Škof

Največ medalj je ostalo v Sloveniji, med njimi tudi eno zlato in en bron. V kategoriji mešane dvojice B sta slavila Luka Stjelja in Nuša Pavlovič, člana BK Brežice, medtem ko je tretje mesto v kategoriji moški posamezno B osvojil povratnik po poškodbi Klemen Kos, član BK Pišece. Soliden rezultat je uspel tudi Eneju Janjaninu, ki je osvojil tako imenovano leseno medaljo oz. 4. mesto v kategoriji moški posamezno D.

Tako velik turnir je za takšen majhen klub, kot je pišeški, zelo velik zalogaj, je na svečani podelitvi v večnamenskem domu Pišece povedal predsednik kluba in obenem tudi direktor ADA lige Tadej Škof ter še dodal, da ima v mislih že 8. turnir bratstva in enotnosti, ki bo šel še korak višje v smislu organizacije in promocije. ADA liga ni samo enodnevni turnir, ampak promocija športa, druženja in na koncu tudi promocija kraja oz. občine, je na podelitvi še poudaril Škof. Da takšen turnir ni samo športnega, ampak tudi turistično-promocijskega značaja, je tu še nekaj podatkov, ki to dokazujejo - določene ekipe iz Beograda, Brača, Varaždina ... so v Brežice prispele že v četrtek, dva dni pred turnirjem, kar pomeni lepo promocijo za turizem.

Vir: BK Pišece
Foto: Davor Lipej in BK Pišece
« Nazaj na seznam
»