Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na in z Lisce tudi z gorskimi kolesi

Objavljeno: Četrtek, 09.05.2019    Rubrika: Ostali športi Redakcija
Na in z Lisce tudi z gorskimi kolesi

Oznake za gorsko kolesarsko pot z Lisce so na modri podlagi.

V soboto, 11. maja, se bo na Lisci odvijal kolesarski dogodek, poimenovan Kolo fest 2019, ki je del čezmejnega projekta »Interpretacija naravne in kulturne dediščine za aktiven oddih – Ride & Bike II«. Projekt je namenjen promoviranju jezdenja in kolesarjenja v Posavju ter širše v Sloveniji in na Hrvaškem. Eden izmed partnerjev v projektu je tudi zavod KŠTM Sevnica, ki pripravlja sobotni dogodek na Lisci.

Od 8.30 do 13.00 bo potekal MTB tečaj na območju Lisce za odrasle, za otroke bo potekal na »pump tracku« pri sevniškem bazenu. Pred Tončkovim domom bo potekala tudi predstavitev E-koles z možnostjo krajše poskusne vožnje.

Med 9.30 in 12.30 bo v notranjih prostorih Tončkovega doma potekala delavnica. Na njej bo direktorica KŠTM Sevnica Mojca Pernovšek predstavila projekt R&B in strategijo razvoja turizma v Sevnici, v katerega je vključeno tudi kolesarjenje. Atila Armentano iz odseka za turno kolesarstvo Planinske zveze Slovenije (PZS) bo spregovorila o zakonskih okvirih in omejitvah gibanja v naravi s kolesi ter umeščanju mreže turno kolesarske poti v Sloveniji. Učitelj gorskega kolesarjenja Marko Mac Šimenc bo predstavil možnosti trženja gorskega kolesarstva kot turističnega produkta s primeroma dobre prakse v Kranjski Gori in Novem mestu. Predstavnik Občine Sevnica Bojan Kostevc bo prisotne seznanil s potekom umeščanja in izgradnje namenske kolesarske poti z Lisce, ki poteka v sodelovanju s Kolesarskim društvom Sevnica.

Popoldanski del, od 14. do 17. ure, bo namenjen vodenemu turističnemu MTB izletu po okolici Lisce. Dodatne informacije: matej.imperl@kstm.si.

S. R.
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

17.06.2019 | Redakcija

Replika kapele Božjega groba

17.12.2019 | Redakcija

Vesele praznike!