Časopis za pokrajino Posavje
14.10.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Na Prilipah se začenja državno prvenstvo v motokrosu – tudi s Timom Gajserjem

Objavljeno: Torek, 09.04.2019    Rubrika: Ostali športi Bralci pišejo
Na Prilipah se začenja državno prvenstvo v motokrosu – tudi s Timom Gajserjem

Na Prilipah bodo ta vikend spet hrumeli motorji.

Kot je že v navadi, se tudi letos začenja motokros odprto državno prvenstvo na Prilipah, in sicer v nedeljo, 14. aprila. Dan prej, v soboto, 13. aprila, bo na isti progi že druga letošnja motokros dirka za pokalno in rekreativno prvenstvo Slovenije. V tem prvenstvu je bila preteklo nedeljo v Murski Soboti že odpeljana prva dirka, na kateri se je zbralo 130 voznikov različnih kategorij.

Seveda je veliko večje zanimanje za prvo dirko odprtega državnega prvenstva, na kateri bodo nastopili vsi najboljši slovenski in hrvaški vozniki, saj bo dirka štela tudi za hrvaško prvenstvo. V Sloveniji je vse več odličnih vrhunskih motokrosistov, udeležencev izredno močnih evropskih dirk, kakor tudi udeležencev svetovnega prvenstva, razreda MX2 in najmočnejšega razreda MXGP. Tudi Hrvaška ima nekaj zelo dobrih voznikov, ki si utirajo pot v najmočnejša evropska in svetovna prvenstva.

Na Prilipah se začenja državno prvenstvo v motokrosu – tudi s Timom Gajserjem

Nastopil bo tudi svetovni as motokrosa Tim Gajser.

Tako si boste v nedeljo na Prilipah lahko v živo ogledali svetovne mojstre motokrosa. Od bolj znanih imen bodo nastopili Luka Milec in Jan Pancar, ki vse bolje nastopa na svetovnem prvenstvu MX2 in je že med dobitniki točk, povratnik po poškodbi Peter Irt, Klemen Gerčar, ljubljenec domačega občinstva in svetovni prvak MX3 leta 2013, ter Tim Gajser, ki je minuli vikend po letu in osmih mesecih spet stal na najvišji stopnički dirke svetovnega prvenstva MXGP. Gajser je po štirih odpeljanih dirkah trdno na drugem mestu za Antoniem Cairolijem, ki skupno vodi v MXGP. Med mladimi upi si boste lahko ogledali nastop Jake Peklaja. Od hrvaških voznikov se daleč največ pričakuje od Matije Kelave in Luke Crnkovića, ki sta oba tudi že preizkusila dirkanje v najmočnejšem svetovnem prvenstvu.

Organizator AMD Brežice je letos tudi nekoliko spremenil progo. Povečal je skoke, dodal nekaj novih delov steze, to pa predvsem na račun varnosti vseh udeležencev dirke in atraktivnosti. Vozniki bodo nastopili v osmih različnih kategorijah, seveda daleč največ zanimanja pa je za kategoriji MX2 in MX OPEN, katerih motokrosisti bodo dirkali skupaj. Jutranji uradni treningi se pričnejo ob 8.20, prve finalne vožnje ob 10.50. Prva od dveh najbolj atraktivnih voženj MX2 in MX OPEN skupaj se prične ob 13.30.

Organizator obvešča, da bo parkirišče tik za štartno rampo, ko se ta prostor napolni, pa nekoliko višje, na označenem delu ob glavni cesti. Ker se ob ugodnem vremenu pričakuje povečan obisk, pojdite pravočasno od doma, da ne zamudite glavne dirke, katere prvi štart bo točno ob 13.30. Upoštevajte navodila redarske službe, da ne bo prihajalo do nepotrebnih zastojev. OPOZORILO: prevoznost cest mora biti vedno zagotovljena za nujne vožnje NMP, gasilcev in tam živečih vaščanov.

AMD Brežice čestita svojemu tekmovalcu Klemnu Gerčarju za prejeto priznanje s strani Športne zveze Brežice za športnika leta 2018. Čestitamo tudi ostalim dobitnikom teh priznanj.

Predsednik AMD Brežice Ivan Slopšek
Foto: Goran Krošelj
« Nazaj na seznam