Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nastja Galič državna članska podprvakinja v karateju, Metka Galič prvakinja med veterankami

Objavljeno: Ponedeljek, 25.02.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_8485

Nastja, Metka in Nika na državnem prvenstvu

V soboto, 23. februarja, je Karate zveza Slovenije v sodelovanju s tehničnim organizatorjem Karate klubom Novo mesto v športni dvorani v Črnomlju organizirala letošnje Državno prvenstvo za članice in člane v katah in športnih borbah ter Državno prvenstvo za veteranke in veterane v katah. Na tekmovanju je nastopilo 51 tekmovalcev iz 24 slovenskih klubov v članski konkurenci in 26 veteranov in veterank iz 16 klubov. Karate klub Brežice so zastopale tri tekmovalke, in sicer Nika Omerzo in Nastja Galič v članski konkurenci kat ter Metka Galič med veterankami. Domov so prinesle dve žlahtni odličji, z vsakega tekmovanja po eno. Največji uspeh je naslov članske podprvakinje, ki ga je ponovno osvojila Nastja Galič.

IMG_8538

Državna prvakinja med veterankami in podprvakinja med članicami

Nika Omerzo je tokrat tekmovala še nekoliko zadržano, saj si je pred novim letom natrgala mišico in je še v fazi popolnega okrevanja. Pri nožnem udarcu v kati Annan je začutila bolečino, zato je kato izpeljala bolj previdno kot sicer. Kljub vsemu je z ostalimi elementi nakazala, da prihaja v polno formo, kar bo kar kmalu lahko tudi pokazala v celoti na velikem mednarodnem turnirju Slovenia Open v Laškem.

Nastja Galič je po krajšem študijsko-izpitnem premoru, v katerem je zelo uspešno opravila prav vse tekoče obveznosti na magistrskem študiju psihologije, ponovno nastopila zelo suvereno in odločno, saj je bila kot lanskoletna finalistka tudi nosilka svoje skupine. V prvem kolu je bila prosta, potem je gladko premagala Aleksandro Centrih iz Velenja, nato še najboljšo Slovenko z minulega mladinskega evropskega prvenstva Pio Cesar. V napetem finalu pa je Maša Simonič s kato Chatanyara Kushanku Nastjo, ki je izvajala Annan Dai, premagala. Nastja je tako postala državna podprvakinja in osvojila srebrno odličje. Bo pa Nastja konec tedna nastopila za slovensko reprezentanco na svetovnem pokalu Karate 1 Serias A v avstrijskem Salzburgu in marca na Slovenia Open v Laškem, kjer bo lahko ponovno pokazala svojo izjemnost.  

V kategoriji 26 veteranov in veterank iz 16 klubov je potekalo prav posebno vzdušje. Kljub odlični pripravljenosti določenih tekmovalcev, ki bi se lahko uspešno merili tudi v članski konkurenci, je bil tekmovalni rezultat bolj v ozadju. Veterani so se med seboj veselo pozdravljali, veseli, da so še vedno tudi sami sposobni trenirati, čeprav je večina od njih trenerjev ali sodnikov in se posvečajo predvsem vzgoji mlajših karateistov. Drug drugega so spodbujali in s ploskanjem nagrajevali prav vsak nastop posebej. Brežiške trenerje je zastopala Metka Galič, ki je demonstrirala kato kururunfa in osvojila zlato odličje v kategoriji kate veteranke +50 let.

Vir: Karate klub Brežice
« Nazaj na seznam
»