Časopis za pokrajino Posavje
15.08.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Nova zmaga članske ekipe odbojkaric OD Brestanica na gostovanju v Kranju

Objavljeno: Ponedeljek, 04.11.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
liga Kranj
Odbojkarice Kostak Elmonta so se v soboto, 2.11.2019, v Kranju pomerile v 5. krogu ligaškega prvenstva. Tokrat so se počitniško razpoložene v Kranj odpravile starejše članice skupaj z nekaj mlajšimi, s katerimi prav tako igrajo domače tekme.

Res da je med njimi velika starostna razlika, saj ravno najmlajše tri, ki so še osmošolke pridno trenirajo in se učijo od starejših ter si tako zasluženo zagotovijo mesto v ekipi. Govorimo o blokerki Lari Gramec, liberu Lili Čižmek in korektorici Sari Žižek. Tokrat se je na tekmi izkazala še vsestranska Adna Konjič, na katero se trenerka Manca Dremelj lahko zanese na vsaki tekmi, saj igra čisto vse pozicije in tudi tokrat je na mestu blokerja navdušila tudi starejše članice. Največ zaslug za fantastično zmago na gostovanju v Kranju pa sta si z napadi priigrali Mateja Grilc in Eva Jurečič na mestu napadalk, podajala je izkušena Aleksandra Kožar, na mestu korektorja pa Tina Piltaver. Odbojkarice iz Brestanice so prvi set začele malo nesamozavestno a kljub temu je bilo dovolj dobro v nadaljevanju in ga z 25:12 dobile . Drugi set so si privoščile nekaj nezbranih napak na sprejemu a pripeljale z izkušnjami tudi do zmage z 25:15. V zadnjem tretjem setu pa sta ogromno razliko z učinkovitimi servisi naredili Mateja in Aleksandra, ter zmagale z 25:3 in končnimi 3:0 .

Ekipo sedaj čaka domača tekma, ki bo v soboto, 9.11.2019, ob 18.00 v domači Brestanici, ko v goste prihaja tretjeuvrščena ekipa iz Kopra. Vabljeni navijači!

Ekipa male odbojke do prve zmage v letošnji sezoni

mala ŠK.Loka
V Škofji Loki je v soboto, 26.10.2019, potekal drugi krog tekmovanja DP v mali odbojki. Med seboj so se na turnirskem tekmovanju pomerile Škofja Loka I, Škofja Loka II, Gen-Volley II in Kostak Elmont.

Prvo tekmo so odbojkarice iz Brestanice igrale proti ekipi iz Nove Gorice in se veselile gladke zmage z 2:0 v setih. Drugo tekmo pa so se pomerile proti ekipi Škofja Loka II, kjer so bile deklice v prvem setu zelo izenačene a na koncu seta popustile in prvi set je pripadal domačinkam. Drugi set so se mlade odbojkarice iz Brestanice borile kot levinje in set zasluženo dobile. Po rezultatu 1:1 je zopet rahlo neodločeno začela prva ekipa a so se uspele vrniti in z nekaj dobrimi servisi naredile razliko a na koncu so vseeno domačinke z nekaj dobrimi žogami v kot igrišča obrnile rezultat sebi v prid in tako končnim rezultatom 2:1.
mala šk.loka1


Deklice so bile kljub tesnemu rezultatu vesele, saj so pustile srce na igrišču in vedele, da si nimajo kaj očitati. Polne zanosa po prvi zmagi v letošnji sezoni in tesnemu porazu se že veselijo naslednjega turnirja, ki bo sredi novembra v Kamniku.

Za ekipo male odbojke so igrale: Mia Šporar, Ria Bizjak, Sara Bizjak, Hana Grubič, Lea Lebar, Maja Pečnik, Klara Lubi Markovič, Zala Petan, Sandra Bohorč in Lučka Colarič.
 
Vir: OD Brestanica
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

ne spreglejte

27.11.2019 | Redakcija

Staro napajalno korito

24.05.2019 | Sporočilo

60 let Ljudske univerze Krško