Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Odlični nastopi brežiških Sokolov

Objavljeno: Sreda, 13.06.2018    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
1
V nedeljo, 10.6.2018, sta v Rušah potekali dve gimnastični tekmovanji. V dopoldanskih urah so mlajši fantje tekmovali za Pokal Ruš.

V kategoriji obveznih vaj 2 je Luka Mai Kolarič zasedel 10. mesto.

V kategoriji obveznih vaj 3 je Tian Pinterič zaostal tik za zmagovalnim odrom in zasedel nehvaležno 4. mesto. Do odličja mu je zmanjkalo pičle 0,05 točke. Janej Seršen je zasedel 10. mesto.

V popoldanskih urah je potekalo tekmovanje za Pokal Slovenije. Med kadeti je naša ekipa v sestavi Dino Vehabović, Boris Milošević in Tim Jambriško v močni konkurenci zasedla odlično 2. mesto. V mnogoboju šestih gimnastičnih orodij se je med njimi najbolje izkazal Tim z osvojenim 2. mestom, Boris je bil takoj za njim na 3. mestu. Dino, ki je prvič tekmoval v poljubnih sestavah, je uspešno prestal prestop v višjo kategorijo in osvojil 12. mesto. Razglasili so tudi rezultate po posameznih orodjih, kjer sta tako Tim kot Boris osvojila še po 5 odličij, Tim zlato na preskoku, srebro na krogih, bradlji in drogu ter bron na parterju, Boris pa bron na konju z ročaji, krogih, preskoku, bradlji in drogu.

Beno Kunst  je nastopal za mladince v združeni kategorij skupaj s člani in nastopil z najboljšimi slovenskimi telovadci kot so Bertoncelj, Dimic, Bojanc in Lamut. V mnogoboju je osvojil 2. mesto ter še 3 odličja na posameznem orodju, in sicer zlato na preskoku, srebro na parterju ter bron na krogih.

Iskrene čestitke fantom za več kot odličen nastop na najpomembnejšem tekmovanju v spomladanskem delu slovenskih gimnastičnih tekmovanj.

Vir: Telovadno društvo Sokol Brežice
 
« Nazaj na seznam
»