Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Odlični nastopi POK-ovih članic v dresu Novega mesta

Objavljeno: Sreda, 20.02.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
ŽOK Novo mesto (Lea Štefanič, Tadeja Žarn, Klara Sagernik)

Ekipa ŽOK Novo mesto (Lea Štefanič, Tadeja Žarn, Klara Sagernik)

V 2. Državni odbojkarski ligi zahod je za dekleti že 12. krog državnega prvenstva. V ligi nastopa kar šest igralk Posavskega odbojkarskega kluba Krško, ki v letošnji sezoni branijo barve Novega mesta in druge ekipe Krima.

Ekipa Ženskega odbojkarskega kluba Novo mesto je sezono v 2. ligi zahod začela s štirimi članicami Posavskega odbojkarskega kluba Krško, ki so bile k našim prijateljem iz Novega mesta posojene zato, da si na zelo visokem nivoju nabirajo prepotrebne izkušnje. Vse štiri, kar tri so sicer barve Novega mesta branile že v prejšnji sezoni, so ekspresno postale pomemben člen prve postave.
OD Krim II (Čarna Lina Kovačič)

Ekipa OD Krim II (Čarna Lina Kovačič)Na poziciji organizatorke drži vse niti novomeške igre v svojih rokah naša Lea Štefanič. Na sprejemu se Novo mesto lahko zanese na našo Jasno Češnjevar, ki s svojo rutino nudi določeno mirnost v igri Novomeščank. Kot blokerka pa že celotno sezono blesti Katja Omerzel, ki se je vrnila po enoletnem premoru in je prava osvežitev v vrstah Novega mesta, a jo trenutno pesti poškodba. Na poziciji korektorice pa je bila za doseganje točk zadolžena Kristina Hafner, ki se je zelo hitro naučila svoje nove pozicije, saj je pri Krškem igrala blokerko. Na žalost pa se je Kristina po prvem delu letošnje sezone odločila, da svoje odbojkarske copate za nekaj časa postavi v kot.

V drugi del sezone pa je ekipa Novega mesta vstopila še dodatno okrepljena. Klub sta namreč okrepili še dve POK-ovi igralki. Za člansko ekipo iz prestolnice Dolenjske tako po novem nastopa naša komaj 16-letna kadetinja Klara Sagernik, ki je še dodatno okrepila »krški« blok v vrstah novomeške ekipe. Prav tako pa za Novo mesto po novem igra Tadeja Žarn, ki je zagotovo prvo ime drugega dela novomeške sezone. Po zaslugi njenih številnih točk je Novo mesto ujelo zelo dobro formo, saj je v spomladanskem delu nanizalo poraz po petih nizih in dve zmagi ter se tako z 21 točkami po 12 kolih močno približalo samemu vrhu lige, kjer trenutno zaseda 4. mesto.

V 2. državni odbojkarski ligi zahod pa nastopa še ena »Pokovka«. Komaj 15-letna Čarna Lina Kovačič brani barve druge ekipe ljubljanskega Krima, kjer jo trenira nekdanja trenerka krških deklet, Tina Pajančič. Ta nekdanja »POK-ova naveza« pa odlično deluje, saj je Čarna v zadnjih mesecih lepo napredovala in je ena izmed glavnih nosilk igre ekipe, ki zaseda 8. mesto na lestvici državnega prvenstva.
 
Tadej Mesarič, POK Krško
 
 
« Nazaj na seznam