Časopis za pokrajino Posavje
22.03.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Otroci s posebnimi potrebami usvajali tenis

Objavljeno: Sreda, 11.07.2018    Rubrika: Ostali športi Redakcija
tenis - otroci s posebnimi potrebami (9)

Zadovoljni udeleženci usvajanja veščin tenisa

V sodelovanju z Občino Krško, podpornikom projekta, smo v Tenis klubu Krško v mesecu maju in juniju na igriščih TK Krško gostili prve skupine otrok iz OŠ Dr. Mihajla Rostoharja in Društva za cerebralno paralizo Sonček, ki sta partnerja v projektu. Predstavitev se je udeležilo prek 30 oseb s posebnimi potrebami.

Otrokom smo s pomočjo specialnih pedagogov predstavili teniško igro in opremo, ki jo uporabljamo na igrišču, kaj hitro pa smo začeli z osvajanjem novih veščin skozi različne igrice, v katerih so otroci sodelovali in spoznavali teniške udarce. Animacije so z otroki iz OŠ dr. Mihajla Rostoharja, razdeljenimi v štiri skupine, potekale 24. in 29. maja ter 7. in 19. junija.

Razpisani so tudi že redni termini vadbe, kamor se bodo lahko otroci vpisali ter tako razvijali zdrav življenjski slog in v navezavi z njim svoje kognitivne, fizične in mentalne kapacitete. V novem šolskem letu 2018/19 se načrtuje tenis kot oblika rednega športnega kurikuluma tudi na šoli dr. Mihajlo Rostoharja ter nadaljevanje teniških promocij z že obstoječimi partnerji.

Zahvaljujemo se vsem partnerjem in podporniku projekta, da so otrokom omogočili aktivno preživeto dopoldne pri udejstvovanju s tenisom.

Vir: TK krško
 
« Nazaj na seznam