Časopis za pokrajino Posavje
24.05.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Plesalci Lukca uspešni na domačih tekmovanjih

Objavljeno: Ponedeljek, 20.03.2017    Rubrika: Ostali športi    Ogledov: 377Sporočilo
IMG_4394-1500
V soboto, 18. marca, je v Ljubljani potekal kvalifikacijski turnir - Slovenska plesna liga v standardnih in latinsko ameriških plesih. Tekmovanja se je udeležilo tudi 6 plesalcev iz PK Lukec.

Med mlajšimi mladinci B sta tekmovala Alex Prijatelj in Maruša Vidmar, ki sta v standardnih in latinskoameriških plesih osvojila 4. mesto. Med starejšimi mladinci A sta v standardnih plesih tekmovala Gašper Vidmar in Gaja Koprivec, ki pa sta si priplesala odlično 2. mesto. 

Na tekmovalnem plesnem parketu sta se prvič predstavila tudi Bruno Smoljanović in Sara Molan, ki sta se predstavila v pilotnem projektu, ki je namenjen novim plesnim parom za uvajanje v  plesna tekmovanja. Za odplesane plese angleški valček, dunajski valček, quickstep, sambo, cha cha cha, rumbo in jive sta prejela zlato priznanje, za odplesani tango pa srebrno priznanje. 

V soboto in nedeljo, 18. in 19. marca 2017, pa je v Novem mestu potekal tudi pokalni turnir v modernih tekmovalnih plesih. Na tekmovanju je sodelovalo tudi 15 plesalcev hip hopa iz PK Lukec. Med najmlajšimi je v kategoriji hip hop solo otroci 15. mesto osvojila Ema Zildžović. V najštevilčnejši kategoriji hip hop solo mladink, kjer je tekmovalo 58 plesalk, je odlično 13. mesto v polfinalu osvojila Korina Vintar. Prav tako so odličen rezultat v izredno močni in izenačeni konkurenci osvojile tudi plesalke hip hop mladinske male skupine Madness v sestavi Ana Jurman, Zoija Hana Kozole, Koni Karla Kerin, Kiara Karolina Kerin, Eva Krošelj, Stella Resnik in Maruša Grmšek (rezerva Korina Vintar). Plesalke so si priplesale finale in na koncu osvojile 4. mesto. 

Med članskimi solisti je nastopil Mark Gerjevič, ki je v hip hop battlih osvojil 3. mesto, med hip hop solisti pa je tekmovanje zaključil na 5. mestu. Prvič so se na uradnem tekmovanju predstavila tudi dekleta članske hip hop male skupine Clueless v sestavi Maja Koretič Urbanč, Neja Tomše, Kaja Popelar, Nastja Colarič in Ana Škoberne. V sestavi skupine je tudi Maša Tekavčič, ki pa je tekmovanje morala zaradi poškodbe izpustiti. Prvo uradno tekmovanje so zaključile na 9. mestu. 

Čestitke vsem plesalcem in mentorjem Luki Vodlanu (st in la) ter Mihi Pozniču in Vanesi Krenker (hip hop).

Vir: PK Lukec Krško
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki