Časopis za pokrajino Posavje
8.07.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Plesni spektakel v Brežicah

Objavljeno: Ponedeljek, 18.02.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
GIR_9995-1500
Od petka, 8., do nedelje, 10. februarja 2019, je Plesni Klub Lukec v Brežicah izvedel že 5. Master Dance Festival - LUKEC OPEN. Na festivalu se je tokrat predstavilo prek 1300 plesalcev različnih plesnih zvrsti iz 62 različnih plesnih klubov in šol iz Slovenije, Hrvaške, Srbije, Makedonije, Črne gore in Latvije. Festivala se je udeležilo tudi prek 150 plesalcev iz Plesnega kluba Lukec ter prvič tudi dve skupini iz Plesnega kluba Lukec Brežice.

Festival se je pričel v petek, ko se je na odru Mladinskega centra Brežice odvil URBAN BATTLE CHALLENGE, kjer se je med 65 plesalci pomerilo tudi nekaj domačinov, in sicer so v predtekmovanju svoje plesno znanje pokazali Svit Sevšek, Zala Kac, Maruša Grmšek, Ema Zidlžovič, Zala Popijač, Korina Vintar in Aleksander Langus.

V soboto in nedeljo se je festivalsko dogajanje preselilo v Športno dvorano Brežice, kjer smo si ogledali nastope solistov, parov in triov, skupin in formacij. S svojimi nastopi so si priplesali naslednja priznanja:

ELITNO SREBRNO PRIZNANJE so prejeli:
 • Force, urban skupine formacije (plesalci PK Lukec in Plesni Val Celje) + zmaga v svoji kategoriji.
SREBRNO PRIZNANJE so prejeli:
 • Žana Colarič, modern solo mladinci,
 • Ribiči, urban skupine otroci + zmaga v svoji kategoriji,
 • Sleepover, urban skupine mladinci + zmaga v svoji kategoriji.
ELITNO BRONASTO PRIZNANJE so prejeli:
 • Pika Kalara Murenc in Sanja Urbanč, step pari mladinci + zmaga v svoji kategoriji,
 • Uptown Funk, step skupine otroci + zmaga v svoji kategoriji,
 • So What, urban formacije seniorji + zmaga v svoji kategoriji.
BRONASTO PRIZNANJE so prejeli:
 • No More Silence, modern skupina člani,
 • Hip Hop Bombice, urban formacije otroci,
 • Girls And Boys Like, urban formacije otroci,
 • Uptown Sofia (PK Lukec Brežcie), urban formacije otroci,
 • Bikers, urban formacije otroci,
 • Madness, urban formacije mladinci,
 • Better Not, urban formacije mladinci,
 • Xplosion (PK Lukec Brežice), urban formacije mladinci.
IMG_0777-1500
Plesni festival se je zaključil z MASTER DANCE GALA večerom, na katerem se je predstavilo 20 najboljših skupin in formacij festivala. Med njimi so bile tudi tri skupine s plesalci Plesnega kluba Lukec, in sicer so barve domačinov zastopali plesalci skupine Ribiči Gašper Mikulanc, Lija Kranjc, Ema Rožman, Nuša Kostrevc, Nik Ganc, Ula Rabič Zalokar in Lena Vintar, plesalci skupine Sleepover Korina Vintar, Svit Sevšek, Valentina Pirc, Maruša Grmšek, Ema Zildžovič, Evelin Luštek in Zala Popijač ter plesalci združene skupine Force Maja Koretič Urbanč, Maša Tekvačič in Eva Krošelj skupaj s plesalci Plesnega Vala Celje. 
 
Zmago na MASTER DANCE GALA večeru so uspeli ubraniti plesalci skupine Force. Drugo mesto si je priplesala skupina Nerds iz Plesnega kluba Bolero, 3. mesto formacija The Phantom iz Transform Crew iz Hrvaške ter 4. mesto koreografija To The Side And Around iz MN plesne šole. Najboljšim solistom, parom ter zmagovalcem gala večera smo v letošnjem letu podelili 4.100,00 EUR namenskih denarnih nagrad za nadaljnje usposabljanje in razvoj plesalcev.

Za odlično vzdušje je poskrbela voditeljica festivala Azra Selimanovič, plesne točke pa so ocenjevali: Ivana Rončevič, Ana Čudić in Igor Vajnberger iz Hrvaške, Nils-Hakan Carzon iz Švedske, Merlin Stojanovska iz Makedonije, Andras Kohalmi iz Madžarske, Mladen Brekalo iz Bosne in Hercegovine, Gordana Oreščanin iz Srbije ter Željko Božič, Aljoša Möderndorfer, Miha Furlan, Samo Polutak Kos in Dušan Vodlan iz Slovenije.

Vzdušje v napolnjeni brežiški dvorani je bilo fantastično in festival je tudi letos požel ogromno pozitivnih odzivov in z veseljem lahko napovemo njegovo nadaljevanje tudi v letu 2020.

Vir: Plesni klub Lukec
Foto: Aleksandar Živaljević (Girafon Studio)
« Nazaj na seznam