Časopis za pokrajino Posavje
24.06.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Področno tekmovanje s kroglo na vrvici društev upokojencev Posavja

Objavljeno: Torek, 08.06.2021    Rubrika: Ostali športi Bralci pišejo
IMG_0052
PZDU Posavje in DU Brežice sta 3. 6. 2021 organizirala področno tekmovanje v kegljanju s kroglo na vrvici. Tekmovanje je potekalo na kegljišču pri DU Brežice. Tekmovalo je pet moških in štiri ženske ekipe.

Udeležence tekmovanja sta pozdravila in zaželela veliko tekmovalne sreče predvsem pa prijetnega druženja ter vrgla prvi krogli župan Občine Brežice gospod Ivan Molan in predsednik Posavskega združenja društev upokojencev gospod Jože Žnidarič. Tudi predsednica DU Brežice gospa Jožica Sušin je pozdravila vse udeležence tekmovanja ter jim zaželela veliko športne sreče in dobrega počutja v Brežicah.

IMG_0016
Vsakoletno tekmovanje PZDU v krogli na vrvici je v letu 2020 odpadlo zaradi pandemije v deželi. Letošnje tekmovanje je potekalo ob upoštevanju vseh zdravstveno-varnostnih priporočil NIJZ glede preprečevanja prenosa nalezljive virusne bolezni COVID-19: nošnja mask v notranjih prostorih, upoštevanje fizične distance med udeleženci ter redno dezinficiranje rok tekmovalcev in tekmovalne krogle na vrvici.

Po končanem tekmovanju je predsednica DU Brežice gospa Jožica Sušin kot predstavnica organizatorja svečano razglasila rezultate tekmovanja in podelila pokale prvim trem uspešnim ekipam. Med moškimi ekipami je zbrala največ točk ekipa DU Brežice, med ženskami pa ekipa DU Brežice – Bušeča vas, ki je tokrat nastopala na tem tekmovanju prvič.

Medaljo za prvo mesto med posamezniki je prejel Roman Verstovšek, član DU Brežice. Medaljo za prvo mesto med posameznicami je prejela Gabrijela Gerjevič, prav tako članica DU Brežice.

Sledilo je prijetno druženje.

Saša Pohar za DU Brežice
« Nazaj na seznam