Časopis za pokrajino Posavje
22.03.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Področno tekmovanje v športnem plezanju za OŠ v Brestanici 2018

Objavljeno: Ponedeljek, 17.12.2018    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Slika1.0
V športni dvorani OŠ Brestanica se je pod taktirko Posavskega alpinističnega kluba odvilo vsakoletno področno tekmovanje v športnem plezanju za osnovnošolce.

Na tekmo smo prijavili kar vse otroke iz vadb športnega plezanja v Brestanici in Brežicah, prijave pa so bile odprte tudi za vse ostale osnovnošolce iz posavskih občin. Na koncu se je tekmovanja udeležilo 64 otrok, kar je zelo lepa številka.
Slika2

Organizatorjeva ekipa je štela blizu 20 članov in se je ponovno izkazala. Med samo prireditvijo je bilo poskrbljeno tudi za najmlajše obiskovalce v igralnem in ustvarjalnem kotičku. Vsi prisotni v dvorani so bili vabljeni na tržnico, kjer so si lahko med sabo izmenjali ali kupili oz. prodali rabljeno plezalno opremo.

Samo tekmovanje je potekalo tekoče in v dobrih dveh urah smo zaključili s tekmovalnim delom ter podelitvami medalj in diplom.
 
Rezultati 1. triada dečki: 1. Bor Klenovšek, 2. Adam Staroveški,  3. Blaž Plevnik
Rezultati 1. triada deklice: 1. Julija Androjna, 2. Zara Matkovič, 3. Jutra Šibila
Rezultati 2. triada dečki: 1. Sven Klenovšek, 2. Anžej Resnik, 3. Aljaž Čepin
Rezultati 2. triada deklice: 1. Eva Sluga, 2. Vita Gorenc, 3. Vita Omerzu
Rezultati 3. triada dečki: 1. Anže Božič, 2. Gabriel Babič Vrabec, 3. Urban Gorenc Dokl
Rezultati 3. triada deklice: 1. Eva Košenina, 2. Maša Juričan, 3. Liza Rainer
 
Izven konkurence sta plezala in zasluženo prejela diplomi za udeležbo najmlajša udeleženka Ema Glavan in najstarejši udeleženec, tudi pomočnik pri pripravi smeri, Tomaž Zupančič.
 
Čestitke vsem, ki so si upali. Za vse bo nova priložnost že ta petek, 21.12., na 9. božično-novoletnem plezalnem srečanju v športni dvorani OŠ Brestanica. Vabljeni vsi, tako plezalci kot gledalci.
 
Vir: PAK
 
 
« Nazaj na seznam