Časopis za pokrajino Posavje
30.05.2020
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

POK-ove deklice sezono zaključile z vzpodbudnimi nastopi v kadetski ligi

Objavljeno: Sreda, 17.04.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
POK-ove deklice sezono zaključile z vzpodbudnimi nastopi v kadetski ligi
Za igralkami Posavskega odbojkarskega kluba Krško je še zadnji tekmovalni teden državnega prvenstva v sezoni 2018/19.

Tekmovalna sezona za krške odbojkarice se je zaključila s turnirjem B-lige državnega kadetskega prvenstva v Brestanici. Barve krškega kluba so tokrat v kadetski ligi branile POK-ove starejše deklice, ki so odlično izkoristile svojo priložnost ter se z dvema zelo dobrima partijama zavihtele s tretjega na drugo mesto v skupini F.

Odbojkarice iz Odbojkarske šole POK Krško so se najprej pomerile z domačinkami iz Brestanice, katere so povsem zasluženo slavile na prvem medsebojnem obračunu. Tokrat pa so zaradi poraza iz prvega kola še dodatno motivirane krške odbojkarice silovito začele ter dobile prvi niz kar s 25:10. Toda nasprotnice so v drugem nizu prestavile prestavo višje, predvsem so pritisnile z začetnim udarcem in zelo izenačen dvoboj, v katerem smo videli številne serije točk s strani obeh ekip, je odločila šele zelo napeta končnica, ki pa so jo krške odbojkarice vendarle dobile s 25:23.

V drugem obračunu so se Krčanke pomerile z močno ekipo Novega mesta, ki si je po zmagi Krškega nad Brestanico že zagotovila prvo mesto v skupini. Krške starejše deklice, ki so si z nastopi v kadetski ligi priigrale številne prepotrebne izkušnje za naslednjo sezono, so dvoboj odlično odprle ter kar z nekoliko presenetljivo lahkoto dobile prvi niz s 25:16. Sploh prva izguba niza v letošnji sezoni B-lige pa je očitno prebudila Novomeščanke, ki so v drugem nizu prikazale dosti boljšo igro ter po napeti končnici slavile 25:22. O zmagovalcu je tako odločal tretji niz, v katerem pa si je ekipa iz Novega mesta že zgodaj priigrala prednost, katere borbenim Krčankam ni uspelo več izničiti. Niz se je končal z rezultatom 15:10.

POK-ove starejše deklice so tako z odliko zaključile sezono, saj so se na lestvici skupine F kadetske državne B-lige s tretjega mesta prebile na drugo, saj so s tremi zmagami in porazi zbrale enako število točk kot Brestanica, a so se zaradi boljšega razmerja v nizih zavihtele mesto višje. Na prvem mestu je s samimi zmagami končalo Novo mesto, medtem ko je skupino brez zmage zaključila ekipa Kočevja.

Kadetinje, B liga državnega prvenstva:
POK Krško : Kostak Elmont 2:0 (25:10, 25:23)
POK Krško : ŽOK Novo mesto 1:2 (25:16, 22:25, 10:15)

Tadej Mesarič, POK Krško
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki