Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

POK-ove deklice vodilne v kvalifikacijah za 1. ligo

Objavljeno: Petek, 09.11.2018    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
POK starejše deklice
Ekipa starejših deklic Posavskega odbojkarskega kluba Krško je odlično začela s sezono, saj po dveh odigranih turnirjih zaseda sam vrh lestvice kvalifikacij za 1. ligo.

Krške starejše deklice so se s prvega turnirja skupine J kvalifikacij za 1. ligo iz Brestanice vrnile s polovičnim uspehom, saj so najprej odpravile domači Kostak Elmont z 2:0, nato pa se dostojno upirale favoriziranemu Vitalu iz Ljubljane, ki je krške deklice pustil na 18 in 13 točk, a so »Pokovke« v prvem nizu dokazale, da se lahko kosajo tudi z eno izmed najmočnejših odbojkarskih šol v Sloveniji.
POK kadetinje


Še uspešnejše pa so bile krške deklice na domačem turnirju, kjer so najprej po izjemni drami premagale vrstnice iz Novega mesta z 2:1 in nato še suvereno opravile z ekipo Vitala III ter si tako na stežaj odprle vrata v 1. ligo. Prava poslastica za odbojkarske navdušence je bil predvsem obračun z Novim mestom, kjer so »Pokovke« pokazale svojo mentalno moč, saj so prvi niz dobile na 22, nato v drugem popustile in dosegle le 13 točk, a se nato vseeno zbrale in dobile odločilni niz s 15:9.

Po dveh odigranih kvalifikacijskih turnirjih starejše deklice Posavskega odbojkarskega kluba Krško tako zasedajo prvo mesto v skupini J s 6 osvojenimi točkami. Sledita jim ekipi Novega mesta in Vitala s 4 točkami.

S svojimi kvalifikacijami za 1. ligo pa so začele tudi krške kadetinje, ki letos tekmujejo v zelo močni skupini s Škofjo loko, Žirovnico, Novim mestom in Brestanico. Po treh odigranih turnirjih se nahajajo na 4. mestu, z dvema osvojenima točkama.

Krške kadetinje so najprej sodelovale na zelo težkem turnirju v Škofji Loki, kjer so se najprej dostojno upirale Žirovnici, ki je slavila z 2:0, nato pa se kot enakovreden nasprotnik zoperstavile zelo močni generaciji Novega mesta, ki je prav tako slavilo z 2:0, a so naše punce z 20 oziroma 19 osvojenimi točkami dokazale, da ne zaostajajo dosti za novomeškimi vrstnicami.

Za poraz v Škofji Loki so se »Pokovke« Novomeščankam poizkusile maščevati v Novem mestu, kjer so ponovno pustile srce na igrišču in prikazale zelo dobro in borbeno predstavo, a so vseeno morale priznati premoč svojim novomeškim kolegicam. Dobre letošnje nastope jim je nato uspelo kronati s prvo zmago, ko so premagale brestaniški Kostak Elmont z rezultatom 2:0.

Tadej Mesarič, POK Krško
« Nazaj na seznam