Časopis za pokrajino Posavje
19.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

POK-ove deklice vodilne v svoji skupini B lige

Objavljeno: Sreda, 30.01.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Starejše deklice I

Starejše deklice I

Za odbojkaricami Posavskega odbojkarskega kluba Krško je nov tekmovalni teden. Tokrat sta na sceno stopili obe ekipi POK-ovih starejših deklic, ki nastopata v B ligi državnega prvenstva.

Starejše deklice POK Krško I

Za prvo ekipo starejših deklic iz odbojkarske šole POK Krško je odličen vikend, saj je na zelo zahtevnem turnirju v Ljubljani na obeh tekmah slavila ter se tako prebila na prvo mesto v skupini D slovenske B lige za razvrstitev od 25. do 42. mesta v državi. Naša dekleta, katera je zgolj smola in nekaj točk delilo od uvrstitve v A ligo, so s turnirjem odlično začele, saj so pometle z zelo močno ekipo Bleda, ki je tik pred tem premagala še neporaženo ekipo Krima. Naše odbojkarice so igralke Bleda v obeh nizih pustile na 21. točki, a bi morala biti zmaga še višja, saj so bile punce dominantne skozi celotno srečanje, nekoliko jim je popustila zbranost le v zaključku obeh nizov, ko so dovolile, da se jim trdožive nasprotnice nevarno približajo.

Po še drugi letošnji zmagi nad ekipo Bleda pa je sledila prava odbojkarska poslastica proti drugi ekipi Volleyballa Ljubljane, na kateri so naše odbojkarice pokazale svojo zmagovalno mentaliteto, saj so obranile kar dve žogi za zmago ljubljanskih odbojkaric  in na koncu vseeno slavile. Zelo napet je bil že prvi set, v katerem so ponovno večino časa dominirale krške odbojkarice, ki so povedle že s 24:17. Nato pa je v vrstah Ljubljane prišla na servis ena izmed njihovih najboljših igralk in naše odbojkarice so se znašle v težavah. Ekipa Volleyballa je povedla že s 25:24, a so nato ponovno prevzele pobudo krške odbojkarice, dobile tri zaporedne točke ter slavile s 27:25. Z dobro predstavo so nadaljevale tudi v začetku drugega niza, kjer so prvo polovico seta še vodile, nato pa je sledil hud padec in niz je bil izgubljen na 17. točki. O zmagovalcu je tako odločal izjemno napeti tretji niz, v katerem so svoje dodali tudi navijači, ki so skozi celotno srečanje goreče podpirali svoje odbojkarice. V odločilnem nizu sta se obe ekipi izmenjavali v vodstvu, do prve zaključne žoge pa so se pri rezultatu 14:13 prebile ljubljanske odbojkarice, ki so imele še eno priložnost za zmago ob vodstvu 15:14, a so se krške odbojkarice obakrat uspešno rešile ter nato v zmago s 17:15 pretvorile že svojo prvo zaključno žogo.

Prva ekipa krških starejših deklic je tako k zmagi in porazu dodala še dve novi zmagi ter s 6 točkami prevzela vodstvo v svoji skupini B lige za razvrstitev od 25. do 42. mesta. Sledi ji ekipa Krima, ki ima prav tako 6 točk, a slabše razmerje v dobljenih in izgubljenih setih. Na tretjem in četrtem mestu se nahajata ekipi Grosuplja in Bleda z dvema osvojenima točkama. Ekipa Volleyballa Ljubljane II pa kljub nekaj odličnim predstavam zaseda zadnje mesto v skupini.
 
Starejše deklice POK Krško II

Starejše deklice II

Starejše deklice II

Druga ekipa starejših deklic Posavskega odbojkarskega kluba Krško, katero sestavljajo deklice letnik 2005 in celo nekatere igralke male odbojke, je svojo prvo tekmo 2. kroga B lige za razvrstitev od 43. do 72. mesta odigrala že med tednom, saj so nas sosedje iz Brestanice prosili, če bi bilo možno tekmo z nedelje prestaviti na sredo. Naše odbojkarice so se pogumno zoperstavile svojim starejšim kolegicam iz Brestanice, a so po nekoliko nezbranem začetku prvi niz izgubile na deveti točki. Toda naših punc, ki si z nastopanjem proti starejšim nasprotnicam nabirajo prepotrebne izkušnje za prihodnje sezone, prvi niz ni preveč potrl, saj so se zbrale in v drugem nizu odlično kljubovale svojim nasprotnicam. Niz se je zaključil na devetnajsti točki, naše mlade igralke pa so dokazale, da se lahko kosajo tudi z izkušenejšimi nasprotnicami.

V nedeljo pa je drugo ekipo starejših deklic iz odbojkarske šole POK Krško čakal obračun s svojimi vrstnicami iz druge ekipe ljubljanskega Vitala. Punce so začutile svojo priložnost ter dale vse od sebe, da bi se dokopale še do druge zmage na četrti tekmi. Prvi niz je po zelo napetem obračunu pripadel gostjam, ki so slavile na 23. točki. POK-ova dekleta so nato vrnila udarec in prepričljivo, na 16. točki, dobile drugi niz. O zmagovalcu tekme je tako odločal skrajšani tretji niz, kjer pa so se še do tretje letošnje zmage dokopale odbojkarice Vitala II, ki je niz dobil na 12. točki.

Druga ekipa POK-ovih starejših deklic tako po dveh odigranih turnirjih B lige za razvrstitev od 43. do 72. mesta v skupini K zaseda tretje mesto z dvema osvojenima točkama. Prepričljivo vodijo naše sosedinje iz Brestanice, ki so dobile vse štiri obračune in imajo na svojem kontu 8 točk. Sledi jim druga ekipa Vitala s 6 točkami, medtem ko odbojkarice druge ekipe Novega mesta in tretje kamniškega Calcita do sedaj še niso osvojile točke.
 
Starejše deklice, B liga državnega prvenstva, 25. – 42. mesto:
POK Krško I : Prochrom Bled   2:0 (25:21, 25:21)
POK Krško I : Volleyball Ljubljana II   2:1 (27:25, 17:25, 17:15)
 
Starejše deklice, B liga državnega prvenstva, 43. – 72. mesto:
POK Krško II : Kostak Elmont   0:2 (9:25, 19:25)
POK Krško II : Vital Ljubljana II   1:2 (23:25, 25:16, 12:15)
 
Tadej Mesarič, POK Krško
 
« Nazaj na seznam
»