Časopis za pokrajino Posavje
19.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

POK-ove mlajše deklice z zmago nad Calcitom med TOP 16 v državi

Objavljeno: Sreda, 06.02.2019    Rubrika: Ostali športi Bralci pišejo
POK Mlajše deklice

Mlajše deklice POK

Za igralkami Posavskega odbojkarskega kluba Krško je nov tekmovalni teden. Še posebej so blestele POK-ove mlajše deklice, ki so si zagotovile uvrstitev med 16 najboljših ekip v Sloveniji.

MLAJŠE DEKLICE

Za mlajšimi deklicami Odbojkarske šole POK Krško je še peti krog kvalifikacij za uvrstitev med 16 najboljših ekip v državi. Tokrat so se na domačem igrišču pomerile z ekipo Calcita, s katero so se neposredno borile za drugo mesto v skupini, ki še prinaša dvoboje s slovensko elito, in ekipo Domžal.

Naše deklice so bile odločene, da se slovitemu kamniškemu Calcitu, eni izmed največji slovenskih ekip vseh časov, oddolžijo za nesrečni poraz 2:1 iz začetka prvenstva.
POK Kadetinje

Kadetinje POK

Začele so odločno in nasprotnika popolnoma nadigrale v prvem nizu. Že zelo zgodaj so prišle do odločilne prednosti, ki so jo nato do konca niza, ki so ga dobile na 14, ves čas višale. Na vrsto je prišel drugi niz in seveda za mlajše deklice obvezna sprememba postav. Pri puncah se je poznala pričakovana nervoza, saj jih je le še niz ločil od tako težko pričakovanega cilja, poleg tega pa so na plano prišli spomini na prvo tekmo, kjer so prav tako naša dekleta suvereno dobila prvi niz, a nato po napetem boju izgubila naslednja dva. Toda vsako morebitno nepotrebno napako so nadoknadile z izjemno borbeno igro v polju in na koncu je zmaga zasluženo ostala doma. Niz so dobile na 22. točki.

Zmaga proti Calcitu pa bi izgubila svoj pomen, če ne bi deklice napredovanje med najboljših 16 potrdile z zmago nad vedno neugodnimi Domžalami. Punce so tokrat sicer zaigrale v nekoliko spremenjenih postavah, saj so priložnost za igro dobila tudi dekleta, ki so prvo tekmo sedela na klopi, a so vseeno pokazale, komu je mesto med najboljšimi v državi, saj so ekipo Domžal odpravile na 10. in 20. točki. Z novima dvema zmagama so tako utrdila svoje drugo mesto v Kamniško-Notranjsko-Dolenjski skupini, kjer z 18 točkami zaostajajo le 2 točki za vodilnim Grosupljem, s katerim se bodo že to soboto udarile za prvo mesto v skupini. Ekipa kamniškega Calcita zaseda tretje mesto s 14 točkami, sledi pa jim Novo mesto z 10. Domžale in druga ekipa Calcita sta osvojili 7 točk, medtem ko sedmo mesto zaseda Brestanica s 4 točkami.

KADETINJE

Prvi tekmovalni vikend v koledarskem letu 2019 je tudi za kadetinjami Odbojkarske šole POK Krško. Otvoritveni turnir Skupine F slovenske kadetske B lige so gostila prav krška dekleta, katerim sta nasproti stali ekipi Kostak Elmont iz Brestanice ter ŽOK Kočevje.

Turnir se je začel s sosedskim obračunom med Krškim in Brestanico, katerega so bolje odprla domača dekleta, ki so prvi niz kljub neprepričljivi igri dobila na 20. točki. Toda ekipa Brestanice se je pobrala in popolnoma zasluženo slavila v naslednjih dveh nizih na 24. in 10. točki, saj je pokazala zelo borbeno igro, polno žara, ki je tokrat na žalost manjkal krškim odbojkaricam. Brestaniška dekleta so nato prepričljivo slavila tudi proti ekipi Kočevja. Turnir se je zaključil z obračunom med domačinkami in Kočevjem, kjer so po ponovno neprepričljivi predstavi Krčanke osvojile prvi niz na 20. točki, medtem ko je bilo v drugem vse skupaj dosti lažje, saj so zaradi dobrega serviranja nasprotnicam dopustile le 14 točk.

Drugi turnir za krške kadetinje bo na sporedu 17. marca, ko jih v Novem mestu čaka obračun z domačinkami in ponovno srečanje z ekipo Kočevja.

MLAJŠE DEKLICE; KAMNIŠKO-NOTRANJSKA-DOLENJSKA SKUPINA:

POK Krško : Calcit Volley 2:0 (25:14, 25:22)

POK Krško : ŽOK Domžale 2:0 (25:20, 25:10)

KADETINJE, B LIGA:

POK Krško : Kostak Elmont 1:2 (25:20, 24:26, 10:15)

POK Krško : ŽOK Kočevje 2:0 (25:20, 25:14)


Tadej Mesarič, POK Krško
« Nazaj na seznam
»