Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pokal KS Sevnica v ju-jitsu

Objavljeno: Ponedeljek, 21.05.2018    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
skupna veliko na kupu- slkal tomaž

V sevniškem športnem domu se je odvijal turnir v ju jitsu za mlade športnike v kategorijah do U15.

Krajevna skupnost Sevnica in Društvo borilnih veščin Ippon Sevnica sta v soboto, 19. 5. 2018, organizirala tradicionalni turnir v JU-JITSU za mlade športnike v kategorijah do U15.

Vsako leto je tekmovanje namenjeno množični šoli mladih športnikov, ki skozi šolsko leto vadijo plemenito borilno veščino v »Šoli samoobrambe - ju-jitsa Ippon Sevnica«. Večji del mladih, skoraj 50 tekmovalk in tekmovalcev, se je zbralo dopoldne v Športnem domu Sevnica, kjer so na treh tatamijih pokazali znanje in pomerili moči v parternem ju jitsu. Glede narave tekmovanja na mehkih blazinah je tovrstno tekmovanje izredno všeč mladim športnikom.

Letos je prehodni Pokal KS Sevnica osvojila Osnovna šola Boštanj, 2. mesto je dosegla Osnovna šola Sava Kladnika Sevnica, 3. mesto s pokalom pa bo krasilo vitrino Osnovne šole Blanca.

S tem tekmovanjem so mladi zelo uspešno zaključili prvo polletje 2018 na tekmovalnem področju. V tujini in Sloveniji so na 8 tekmovanjih osvojili kar 107 medalj. Doseženi rezultati kažejo, da vodstvo društva, ki letos praznuje 20 let delovanja, skrbi razvoj in uspešno pot mladih športnikov.

Tekmovanje mladih športnikov je odprla predsednica Sveta KS Sevnica Stanka Žičkar. Tekmovalce, starše, dedke in babice, ki so močno navijali, pa sta pozdravila še poslanec v DZ RS Tomaž Lisec in direktorica KŠTM Mojca Pernovšek. Prisotni so v nadaljevanju tudi podeljevali odličja in pokale za osvojena mesta.

Organizatorja se ob tej priliki zahvaljujeta: Pekarni Kruhek, Pizzeriji Rondo, Sadjarstvu Blanca in Vini d.o.o. Z njihovo pomočjo je bilo tekmovanje za naše mlade »Ippončke« mnogo bolj prijetno in pestro.

Miran Grubenšek
« Nazaj na seznam