Časopis za pokrajino Posavje
18.09.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Pokal narodov že tretjič v slovenskih rokah

Objavljeno: Četrtek, 12.10.2017    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
ICO NC FT 2017-Team Slovenia
V hrvaškem mestu Zabok je to soboto potekal zaključni turnir tekmovanja ICO Nations Cup 2017. Na zaključnem turnirju so nastopile štiri reprezentančne vrste, ki so si vstopnice priigrale na spomladanskih regionalnih turnirjih, po letu 2013 in 2015 pa je naslov prvaka ponovno pripadel Sloveniji.

Slovenska izbrana vrsta je v Zaboku nastopila v že večkrat preizkušeni postavi Samo Lipušček, Robi Titovšek, Jasmina Keber ter Matjaž Šušteršič in Danaja Knez v vlogi rezervnih igralcev.

ICO NC FT 2017-matches
V prvem krogu se je Slovenija spopadla s hrvaškimi gostitelji turnirja in z zmago s 5:1 pričakovano zabeležila prvi dve točki. Edino hrvaško točko je osvojil njihov najboljši igralec Dasen Jardas v Robijem Titovškom.

Sledil je napet obračun s Češko, v katerem je Slovenija presenetljivo izgubila kar tri posamične dvoboje, a dobila obe igri dvojic in preostali posamični dvoboj, tako da se je obračun končal z rezultatom 3:3. Točko za neodločen izid so slovenski ekipi z zmagami priigrali Samo Lipušček ter para Titovšek/Keber in Lipušček/Keber.

Pred zadnjim obračunom turnirja proti Nemčiji so bile v igri za končno zmago še tri reprezentance, saj sta tudi Nemčija in Češka med seboj igrali neodločeno 3:3. Sloveniji je tako – enako kot Nemčiji – zadoščala kakršna koli zmaga v zadnjem obračunu, Češka pa je bila odvisna od razpleta slovensko-nemškega dvoboja. Slovenija je obračun pričela s porazom Robija Titovška proti številki 1 svetovne lestvice Sönkeju Kaatzu, a sta zaostanek z zmagama v svojih dvobojih hitro spreobrnila v vodstvo Jasmina Keber in Samo Lipušček. Ko je par Titovšek/Keber v napetem dvoboju premagal nemški par Joop/Hubert, je bila Slovenija že na pragu uspeha, z zmago v dvoboju Lipušček/Keber proti Kaatz/Hubert pa je bil ta prag prestoplje in pričelo se je slavje. Zadnji posamični dvoboj tako ni odločal o ničemer več, Slovenija je obračun z Nemčijo dobila z rezultatom 4:2 in se tako maščevala za lanskoletni poraz v Brnu. Drugo mesto v skupnem seštevku je osvojila Češka, tretje Nemčija, četrto pa Hrvaška.
 
Avtor: KMZS
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki