Časopis za pokrajino Posavje
15.04.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Prihodnost krške odbojke je zelo svetla

Objavljeno: Ponedeljek, 21.12.2020    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
super mini 1
(To nesrečno) leto 2020 se je klub vsem svojim težavam in preprekam izkazalo za zelo uspešno za odbojkarice Posavskega odbojkarskega kluba Krško, ki so nam s svojimi odličnimi predstavami vendarle nekoliko polepšale ta grozljivi čas pandemije koronavirusa.

Krške članice so tako blestele na posoji v Novem mestu pri TPV Volleyu, kjer predstavljajo ogrodje ekipe, ki zaseda vrh 2. državne lige, medtem ko so krške kadetinje in starejše deklice odlično nastopale v kvalifikacijah za 1. ligo in imajo zelo lepe možnosti, da si v nadaljevanju prvenstva zagotovijo nastop med slovensko elito. A vse to ne bi bilo mogoče, če se ne bi v Posavskem odbojkarskem klubu odlično delalo z mlajšimi generacijami, na katerih bo klub slonel tudi v prihodnjih letih.
šempeter mini jan 2020 2


Krška odbojka bo tako v prihodnosti močno računala na svojo trenutno generacijo mlajših deklic (U 13), katero sestavljajo dekleta 6. in (predvsem) 7. razreda osnovnih šol. Gre za najmlajšo tekmovalno skupino, kateri pa se zaradi vseh komplikacij s koronavirusom državno prvenstvo v novi sezoni še ni začelo, tako da bodo naše najmlajše morale še nekaj časa počakati na svoje prve uradne nastope.
mala 4
Sicer pa krške mlajše deklice vsako leto poleg državnega prvenstva čakata še dva prestižna mednarodna turnirja, prvi v Šempetru v Savinjski dolini ter drugi v avstrijskem Celovcu, kjer se krške deklice tradicionalno udeležijo Svetovnih iger mladih. Prav tako nastopajo tudi na turnirjih Regijske lige, katero POK Krško vsako leto organizira v sodelovanju z OK Kostanjevica, TPV Volley Novo mesto ter ŽOK Črnomelj. Več kot dovolj priložnosti, da si krški podmladek nabere prve tekmovalne izkušnje.

Da pa je prihodnost krškega kluba izjemno svetla, skrbijo deklice, ki trenirajo pod okriljem krške mini in super mini odbojke. Krško mini odbojko sestavljajo dekleta 4., 5. in tudi 6. razreda, ki naredijo svoje prve tekmovalne odbojkarske korake znotraj Regijske lige, kjer se na prijeten in zabaven način, ko rezultat ni v prvem planu, prvič pomerijo s pravimi nasprotnicami in spoznajo osnove odbojkarske igre. Prav tako so naše igralke mini odbojke vsako leto povabljene na tradicionalen mednarodni turni v Savinjsko dolino, kjer so prisotni vsi največji odbojkarski pogoni iz Slovenije, Hrvaške in Srbije.

V klubu pa pridno trenirajo tudi že deklice 1., 2. in 3. razreda osnovnih šol, ki naredijo svoje prve odbojkarske korake znotraj super mini odbojke, kjer se preko druženja s prijateljicami ter različnih igric učijo osnov odbojke in atletike.

Pri Posavskem odbojkarskem klubu Krško pa so ponosni predvsem na dejstvo, da njihov podmladek sestavlja kar okoli 80 deklet iz čisto vseh treh največjih občin Posavja, iz kar desetih različnih osnovnih šol. Posavje je tako tudi s pomočjo POK-a iz leta v leto čedalje bolj odbojkarsko obarvano.
 
Tadej Mesarič, POK Krško
 
« Nazaj na seznam