Časopis za pokrajino Posavje
25.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Šahisti ŠK Triglav Krško odlični na posamičnem mladinskem državnem prvenstvu

Objavljeno: Sreda, 27.02.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
skupinsa slika vseh šahistov ŠK Triglav Krško v barvah kluba
Od 16. do 23. 2. 2019 je v Kristalni in Glasbeni dvorani v Grand hotelu Rogaška Slatina potekalo 26. posamično mladinsko klubsko državno prvenstvo v standardnem in 20. posamično mladinsko klubsko državno prvenstvo v pospešenem šahu v kategorijah od 8 do 18 let za fante in dekleta.

Nastopilo je v predhodnih občinskih in regijskih prvenstvih izbranih več kot 270 šahistov in šahistk iz Slovenije, med njimi so bili tudi finalisti svetovnih in evropskih prvenstev.
 
Šahisti in šahistke ŠK Triglav Krško
so letos z osvojitvijo 6 medalj ponovno dosegli lep uspeh mladinskega šaha. Kar 12 uvrstitev pa je bilo takšnih, ki omogočajo uvrstitev na prihajajoča evropska in svetovna prvenstva v letu 2016.
skupinska slika najmlajši ŠK Triglav Krško v barvah kluba

 
Najvišje mesto in naslov državne prvakinje je tretjič zapored osvojila Larisa Kuhar v standardnem šahu v kategoriji deklet do 16 let. Sledila ji je Pia Marie Ružič v pospešenem šahu v isti kategoriji z osvojitvijo naslova državne podprvakinje. Obe sta osvojili še bronasti medalji, Larisa v pospešenem šahu, Pia Marie v standardnem šahu. Zbirko medalj sta dopolnili še Pika Radej (dekleta do 12 let) in Ana Urbanč (dekleta do 18 let) s tretjima mestoma v standardnem šahu, Ana pa še četrtim mestom v pospešenem šahu. Odlično se je odrezala tudi Tina Urbanč (dekleta do 16 let), ki je osvojila 4. mesto v standardnem šahu in 5. mesto v pospešenem šahu. S to zbirko zelo visokih uvrstitev so šahistke ŠK Triglav Krško potrdile popolno prevlado v mladinskem šahu v Sloveniji v skupinskem uspehu.
 
Odlično so se odrezali tudi najmlajši člani ŠK Triglav Krško v kategorijah do 8 in do 10 let ter s tem potrdili odlično delo z mladimi v naši sredini. Ašič Nik je v pospešenem šahu (fantje do 8 let) osvojil 4. mesto, Alen Keber pa v isti kategoriji in panogi 5. mesto. Bruno Glas je v standardnem šahu med fanti do 10 let osvojil prav tako odlično 4. mesto. Žana Zorko je med dekleti do 8 let osvojila 5. mesto v standardnem šahu.
 
Uvrstitve do 10. mesta so dosegli še:
 • Žana Zorko, dekleta do 8 let, 10. mesto v standardnem šahu,
 • Nik Ašič, fantje do 8 let, 7. mesto v standardnem šahu,
 • Alen Keber, fantje do 8 let, 10. mesto v standardnem šahu,
 • Bruno Glas, fantje do 10 let, 8. mesto v pospešenem šahu,
 • Pika Radej, dekleta do 12 let, 8. mesto v pospešenem šahu 
Poleg vseh omenjenih uvrstitev je bilo še nekaj uvrstitev ostalih mladih šahistov in šahistk na mesta za 10. mestom, njihov čas pa še prihaja in so to prvenstvo uporabili za kaljenje v največji konkurenci. Te uvrstitve so:
 • Anže Daničič, fantje do 8 let, 12. mesto v standardnem šahu in 17. mesto v pospešenem šahu,
 • Lamir Molan, fantje do 10 let, 20. mesto v standardnem šahu
 • Mižigoj Alexey, fantje do 10 let, 26. mesto v standardnem šahu
 • Miha Hribar, fantje do 10 let, 37. mesto v pospešenem šahu
 • Kristjan Kodrič Plevnik, fantje do 12 let, 19. mesto v pospešenem šahu,
 • Borut Jan Ružič, fantje do 12 let, 51. mesto v pospešenem šahu,
 • Filip Radej, fantje do 14 let, 25. mesto v pospešenem in 20. mesto v standardnem šahu 
ŠK Triglav Krško je z dobro organizacijo tako številne odprave na državno prvenstvo dokazal tudi, da je dobro organiziran klub, ki izjemno dobro dela z mladimi in jim nudi najboljše pogoje za napredovanje v najzahtevnejših konkurencah.
 
Ob tej priložnosti čestitamo vsem trenerjem (Hilmija Ahmatović, Smiljana Jurečič, Blažimir Kovačević), pomočnikom (Mirela Ahmatović in ostali) in vodstvu kluba (Vojko Sotošek) za izjemen uspeh in jim želimo vse najboljše v prihodnje tudi na evropski in svetovni sceni.
 
Vir: ŠK Triglav Krško
 
 
« Nazaj na seznam
»