Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevničanke kar šestkrat na stopničkah

Objavljeno: Četrtek, 18.05.2017    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
18451488_10155313446979555_6037058676184880101_o
Minuli vikend, 13. in 14. maja, je v Laškem pod okriljem Mažoretne zveze Slovenije potekalo državno prvenstvo mažoret, na katerem se je v dveh tekmovalnih dneh  zvrstilo okoli 800 tekmovalk. In med njimi so dekleta iz Sevnice kar šestkrat stala na stopničkah!

V kategoriji solo junior je Tajda Župevc osvojila 1. mesto, v kategoriji duo junior pa Zala Elizabeta Ramovš in Hana Vukalič 2. mesto, 3. mesto pa sta si priborili Ana Prosenik in Laura Strajnar v kategoriji kadet duo.

Tudi skupine so z svojo neizmerno  energijo vsem dokazale, da trdo delo obrodi sadove. Najmlajša skupina cici si je priborila bronasto medaljo, prav tako skupina kadet palica in najstarejša sevniška skupina senior palica prav tako odlično tretje mesto.
Tudi vsa ostala sevniška dekleta, ki so tekmovala, so dosegla čudovite razultate; med njimi tudi najmlaše, ki so sodelovale v kategoriji prvi korak. Prav vsaka je bila nagrajena za svoje delo.

V spremljevalnem  programu je nastopila tudi mlajša skupina kadet, ki je s svojim suverenim nastopom navdušila polno dvorano!
Naj zaključimo z besedami večletne tekmovalke: »Vzkliki, navijanje, ploskanje … trenutek, preden stopiš na oder … to so delčki sreče in neverjetnega adrenalina, ki ti jih ne more vzeti nihče … in nepopisni občutki zadovoljstva, uspeha, truda, ki si ga vložil v ure in ure treninga, so poplačani takoj, ko stopiš na zaslužene stopničke in ponosno dvigneš pokal proti bučnemu modremu delu tribune-proti našim zvestim navijačem!«
 
Vir: Mažorete Društva Trg Sevnica
« Nazaj na seznam
»