Časopis za pokrajino Posavje
24.05.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sevniški kickboksarji na DP dvakrat na zmagovalnih stopničkah

Objavljeno: Ponedeljek, 20.03.2017    Rubrika: Ostali športi    Ogledov: 242Sporočilo
DSCF8698
V soboto se je v Zagorju ob Savi odvijalo Kickboxing državno prvenstvo v tatami disciplinah, kjer je nastopila tudi pomlajena ekipa Kluba borilnih veščin Sevnica.

 Na prvenstvu je nastopilo 305 tekmovalcev in tekmovalk iz 25 slovenskih klubov, ki so se pomerili v treh disciplinah Point fighting, light contact in Kick lightu za naslove državnih prvakov. Na prvenstvu so nastopili tudi vsi najboljši kickboksarji, lanskoletni državni prvaki, med njimi pa ni manjkalo niti številnih posameznikov in posameznic, dobitnikov medalj z evropskih in svetovnih prvenstev. Konkurenca je bila izjemno pestra in še posebej močna v članski konkurenci. Že vsak preboj v četrt ali pol finale je bil velik uspeh. Naši precej okrnjeni ekipi tokrat ni uspelo osvojiti najvišje stopničke, so pa s svojo pripravljenostjo in borbenostjo ter željo po zmagi le uspeli poseči po medaljah. V konkurenci mladink je Aleksandri Spaseski v disciplini kick light do 60 kg uspelo osvojiti bronasto medaljo, v članski konkurenci v light contactu pa je Blaž Pečnik osvojil srebrno medaljo in zabeležil našo najvišjo uvrstitev na DP. Najbližje medaljam sta bila še Vito Beranič in Žiga Žveglič, ki sta se v članski konkurenci v kick lightu prebila na nehvaležno 5.mesto.

Klub se iskreno zahvaljuje svojemu zlatemu sponzorju Tanin Sevnica d.d., da je omogočil nastop članom in mladinkam KBV Sevnica na DP v kickboxingu. 

Pregled  uvrstitve članov KBV Sevnica na kickboxing DP:
2. Pečnik Blaž, člani, light contact -79 kg
3. Spaseski Aleksandra, mladinke, kick light -60 kg
5. Beranič Vito, člani, kick light -69 kg
5. Žveglič Žiga, člani, kick light -79 kg
 
Z DP poročal: Jurij Orač
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki