Časopis za pokrajino Posavje
20.04.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

ŠK Triglav Krško ponovno drugi najboljši mladinski in tretji najboljši klub v skupni konkurenci v Sloveniji

Objavljeno: Petek, 06.01.2017    Rubrika: Ostali športi    Ogledov: 399Sporočilo
Slika članov in članic

Člani in članice ŠK Triglav Krško

V decembru 2016 smo v prijaznem in gostoljubnem vzdušju Hotela Kunst organizirali zaključno druženje krških šahistov v okviru razglasitve uvrstitve kluba v točkovanju za najboljši klub v Sloveniji v letu 2016. Ob tej priložnosti smo se zahvalili najboljšim igralcem domačega kluba in izvedli tradicionalni turnir Slovenija šahira 2016, ki je bil kvalifikacijski turnir za zaključno finalno tekmovanje v Ljubljani.

Na podlagi celoletnega točkovanja uspešnosti šahovskih klubov v Sloveniji s strani Šahovske zveze Slovenije je ŠK Triglav Krško v mladinski konkurenci drugič zaporedoma osvojil odlično 2. mesto med vsemi klubi in s tem potrdil, da se v Krškem z mladimi izjemno dobro dela.

V okviru tekmovanja za najboljši klub absolutno je ŠK Triglav Krško zasedel odlično 3. mesto, kar je tudi izjemen uspeh. Ob tem gre vsa zahvala predvsem igralcem in trenerjem ter vodstvu kluba, ki so vsak po svojih močeh prispevali k temu uspehu!

Prav tako je znotraj kluba ŠK Triglav Krško potekalo točkovanje za najuspešnejše šahiste v letu 2016 in v prvo skupino nagrajenih so bili zaradi svojih izrednih rezultatov na mednarodnih in državnih prvenstvih uvrščeni naslednji igralci in igralke:

Člani:

1. Samo Štajner – članski viceprvak Slovenije v standardnem šahu v letu 2016, letos dosegel naziv mednarodnega mojstra (IM) FIDE itd.

Mladinci:

1. Peter Urbanč – absolutni mladinski državni prvak Slovenije v standardnem šahu v letu 2016, letos dosegel naziv FIDE mojstra, državni mladinski ekipni zmagovalec mladinske lige Slovenije za leto 2016 itd.

2. Matej Požun – državni mladinski ekipni zmagovalec mladinske lige Slovenije za leto 2016, viceprvak Slovenije v ekipnem hitropoteznem šahu, v letu 2016 je dosegel velik napredek v FIDE ELO točkovanju itd.

3. Aleksander Bajc – 3. mesto na državnem posamičnem šolskem prvenstvu Slovenije, državni mladinski ekipni zmagovalec mladinske lige Slovenije za leto 2016, viceprvak Slovenije v ekipnem hitropoteznem šahu itd.

Mladinke – ''termitke'':

1. Ana Urbanč – 3. mesto na prvenstvu Evropske unije v standardnem šahu, 3. mesto na državnem posamičnem prvenstvu v standardnem šahu v letu 2016, 1. mesto v državnem ekipnem pospešenem in hitropoteznem šahu za dekleta do 16 let v letu 2016, 1. mesto na osnovnošolskem ekipnem državnem prvenstvu absolutno itd.

2. Larisa Kuhar – 4. mesto na evropskem prvenstvu za pospešeni šah za dekleta do 12 let v Novem Sadu, 2. mesto na posamičnem državnem prvenstvu v pospešenem šahu za dekleta do 12 let, 1. mesto na ekipnem državnem prvenstvu za dekleta do 12 let, 1. mesto na osnovnošolskem ekipnem državnem prvenstvu absolutno, 1. mesto na osnovnošolskem ekipnem državnem prvenstvu za dekleta do 12 let itd.

3. Tina Urbanč – 1. mesto na posamičnem državnem prvenstvu v standardnem šahu za dekleta do 12 let, 1. mesto na ekipnem državnem prvenstvu za dekleta do 12 let, 3. mesto na posamičnem državnem prvenstvu v pospešenem šahu za dekleta do 12 let, 1. mesto na osnovnošolskem ekipnem državnem prvenstvu absolutno, 1. mesto na osnovnošolskem ekipnem državnem prvenstvu za dekleta do 12 let

4. Pia Marie Ružič – 6. mesto na evropskem prvenstvu za pospešeni šah za dekleta do 12 let v Novem Sadu, 10. mesto na evropskem prvenstvu za hitropotezni šah za dekleta do 14 let v Novem Sadu, 2. mesto na posamičnem državnem prvenstvu v standardnem šahu za dekleta do 12 let, 1. mesto na posamičnem državnem prvenstvu v pospešenem šahu za dekleta do 12 let, 1. mesto na posamičnem osnovnošolskem državnem prvenstvu v pospešenem šahu za dekleta do 12 let, 1. mesto na ekipnem državnem prvenstvu za dekleta do 12 let itd.

Kadeti:

1. Anej Bizjak - 2. mesto na posamičnem državnem prvenstvu v pospešenem šahu za fante do 10 let, zmagovalec mnogih mednarodnih ali slovenskih turnirjev ali lig za dečke do 10 ali 12 let itd.

2. Jan Kraševec - 2. mesto na posamičnem državnem prvenstvu v standardnem šahu za fante do 10 let, prva ali druga mesta na mednarodnih turnirjih za dečke do 10 let itd.

3. Kristjan Kodrič Plevnik - 4. mesto na posamičnem državnem prvenstvu v standardnem šahu za fante do 8 let, 8. mesto na posamičnem državnem prvenstvu v pospešenem šahu za fante do 8 let itd.

Trenerji:

1. Samo Štajner – vodja članske in mladinske fantovske ekipe,

2. Marjan Božič – trener mladinske dekliške ekipe in individualni trener nekaterih ''termitk'', trener in vodja šolskih šahovskih krožkov, glavni sodnik mnogih turnirjev v Sloveniji, po rezultatih drugi najboljši trener za dekleta v Sloveniji,

3. Hilmija Ahmatović – trener kadetskih fantovskih in dekliških ekip ter posameznikov, trener in vodja šolskih šahovskih krožkov, organizator mnogih turnirjev in aktivnosti v klubu,

4. Smiljana Jurečič - trenerka kadetskih fantovskih in dekliških ekip ter posameznikov, individualna trenerka nekaterih ''termitk'',

5. Suzana Urbanč – trenerka posameznih mladih šahistov in šahistk ter zelo požrtvovalna šahistka v ekipnih in posameznih klubskih nastopih.

Po razglasitvi najboljših igralcev in igralk ŠK Triglav Krško se je večer nadaljeval v izvedbi turnirja Slovenija šahira 2016. Igralni čas turnirja je bil 3 minute + 2 sekundi/potezo.

Končni rezultati turnirja Slovenija šahira 2016:

1. mesto Samo Štajner 12/13, 2. mesto Marjan Črepan 11/13, 3. mesto Gorazd Novak 10,5/13, 4. mesto Bojan Jerančič 9/13, 5. mesto Ozren Biti 9/13, 6. mesto Aleksander Bajc 7,5/13, 7. mesto Ana Urbanč 6,5/13, 8. mesto Matej Požun 6/13, 9. mesto Suzana Urbanč 5,5/13, 10. mesto Tina Urbanč 4,5/13, 11. mesto Pia Marie Ružič 3/13, 12. mesto Stane Novak 2,5/13, 13. mesto Larisa Kuhar 2/13, 14. mesto Štefan Mavrek 2/13.

S tem rezultatom se je Samo Štajner uvrstil na finalni turnir v Ljubljano. Na finalni turnir so se uvrstili tudi kot najboljša mladinka Ana Urbanč, kot najboljši mladinec Aleksander Bajc in Bojan Jerančič kot najboljši veteran.

Povezavi na primarni novici:

http://www.sah-krsko.si/index.php/2016/12/17/slovenija-sahira-2016-krsko-2/
http://www.sah-zveza.si/rez/1612/najklub2016/

Vsem zmagovalcem in tudi vsem nastopajočim iskreno čestitamo!

Vir: ŠK Triglav Krško
« Nazaj na seznam
»