Časopis za pokrajino Posavje
17.02.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Sobota v Brežicah tudi v znamenju SP v fitnesu in bodybuildingu

Objavljeno: Petek, 15.06.2018    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
23472310_1949849148615509_3621099199567497757_n
V Brežice so že prispeli prvi tekmovalci in tekmovalke IBFF Svetovnega prvenstva v fitnesu in bodybuildingu, ki bo to soboto, 16. junija, potekalo v Večnamenski športni dvorani Brežice.

Prve ekipe iz Južne Afrike in Rusije so že na mestu, do jutri pa se bo v Brežicah zbralo že okoli 200 tekmovalcev iz 19 držav sveta, ki se bodo čez natanko 2 dni pomerili v kar 22 fitnes in bodybuilding kategorijah. Gre za tekmovanje na katerega prihajajo tako amaterski kot profesionalni športniki, v sobotnem večeru se bo namreč zgodil tudi bodybuilding spektakel s PRO tekmovalci. 
 
Untitled-1
Organizator svetovnega prvenstva je Mitja Petan, lanskoletni svetovni, evropski in državni prvak v kategoriji Mr. Fitness Tall, ki je letošnje tekmovalno leto preusmeril v organizacijo največjega tovrstnega tekmovanja pri nas. Zveza IBFF sicer deluje pod vodstvom Duška Madžarovića, najuspešnejšega slovenskega bodybuilderja vseh časov, ki bo skrbno bdel tudi nad brežiškim tekmovanjem. ​

Svetovno prvenstvo se bo to soboto pričelo ob 10. uri in se zaključilo okoli 23. ure. V zgodnejših terminih bo potekalo tekmovanje v fitnes kategorijah, za katere je potrebno manj mišične mase in več simetrije telesa, ko pa se bo dan prevesil v večer, se bodo kategorije preusmerile v bodybuilding tekmovanje.

DSC_5611-01.

​Nina Adrovič (Foto: Tomaž Potočan)

Kako kaže slovenskim tekmovalcem?

 
Najvišje targetira predvsem ženska predstavnica Nina Adrovič, ki se je na najvišjo stopničko zavihtela tudi na nedavnem evropskem prvenstvu na Madžarskem. Kot zanimivost gre izpostaviti, da bo na tekmi nastopil tudi Anton Žibert iz Sevnice, ki je aprila dopolnil 80 let in bo nedvomno najstarejši med vsemi tekmovalci. Sicer se bo svetovnega prvenstva udeležilo kar nekaj Slovencev, o njihovih rezultatih pa bomo poročali.
 
Za približno 200 tekmovalci, ki bodo ta konec tedna svoje izklesane postave na ogled postavili v Brežicah, je izjemno naporna pripravljalna sezona, ki poleg zahtevnih treningov zahteva tudi prehranski urnik, kot si ga lahko predstavlja le redko kdo. Vabljeni, da jih podprete! Vstopnice v predprodaji so na voljo na www.mojekarte.si.

S. P.

 
« Nazaj na seznam