Časopis za pokrajino Posavje
25.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Tekmovanje v preletih z jadralnim padalom

Objavljeno: Četrtek, 04.04.2019    Rubrika: Ostali športi Bralci pišejo
Tekmovanje v preletih z jadralnim padalom
Štartaš in kakor ptica poletiš v nebo ter preprosto začutiš, zakaj ptiči pojejo … To je jadralno padalstvo. Več kot 60 pilotov iz osmih držav se je konec marca zbralo na Lisci nad Sevnico, na mednarodnem tekmovanju v hitrostnih preletih z jadralnimi padali.

To je tekmovalna disciplina, dolga od 40 do 100 km, med katerimi so obratne točke, ki jih je treba preleteti po vrstnem redu v najkrajšem času. Tekmovanje, ki ga je organiziralo društvo jadralnih padalcev Lintvar pod vodstvom Roka Veglja, je potekalo od petka do nedelje.
Tekmovanje v preletih z jadralnim padalom
Pogumno so se borili tudi lokalni piloti iz kluba Kondor Radeče, ki jim je domača »Liska« prav izhodišče za igro na nebu. Piloti so v skupni razvrstitvi pustili svoje srce nad Lisco in dosegli: Rado Voglar 29. mesto, Matej Gošte 27. mesto, Gašper Ferme 7. mesto in »newcomer« Mitja Kuzman 6. mesto. Velja omeniti, da je Gašper Ferme zadnji dan dirke, v nedeljo, taktično ugnal »top of the top« pilote in prepričljivo zmagal.

V skupnem seštevku celotnega konca tedna je z visoko prednostjo slavil Slovenjgradčan Bojan Gaberšek. Drugo mesto je osvojil še en Korošec Tadej Krevh, tretji je bil Tomaž Eržen z Gorenjske.

Med ženskami je zmagala članica kluba Lintvar Mojca Pišek, ki je tudi lastnica evropskega rekorda v preletih s povratkom čez 200 km. Drugo mesto je osvojila Hrvatica Jasna Lalič, tretja je bila Dora Furezs iz Madžarske.

Vodja letenja Rok Vegelj, DJP Lintvar
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki