Časopis za pokrajino Posavje
17.10.2021
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Toni Hotko in Matija Hranilović slavila v Zagrebu

Objavljeno: Ponedeljek, 27.09.2021    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
IMG_20210926_084516_187

Član BK Pišece Aljaž Ogorevc na mednarodnem turnirju za svetovno lestvico

Podaljšan vikend, ki je za nami, je bil za posavski badminton dokaj uspešen.

Najprej so v petek na sceno stopili trije mladi igralci iz BK Pišece na mednarodnem turnirju za svetovno lestvico v športni dvorani v Sutinski Vreli. Liam Toni Šironjič se je v prvem krogu pomeril z Dominikom Andrasom iz Slovaške ter izgubil 8:21 in 7:21. Aljaž Ogorevc je bil v prvem krogu prost, v drugem krogu pa je prav tako igral s Slovakom Matušem Polacekom ter tudi izgubil z rezultatom 0:2. Mihael Škof je v kategoriji do 13 let v igri posameznikov izgubil z Bolgarom Dorinom Stoenovim 9:21, 7:21. V igri dvojic je skupaj z Adhamom Gabrhelom žal moral priznati premoč kasnejšima tretjima na prvenstvu Kadiemim/Vurobkalo iz Ukrajine z rezultatom 0:2. Kljub porazom je bil prvi klubski trener Tadej Škof zadovoljen z igrami, saj gre za turnir najvišje svetovne serije. 
FB_IMG_1632730092452

Tretjeuvrščena Luka Stjelja in Goga Seničić Hanžek iz BK Brežice


V soboto pa je v športnem centru Max Zagreb potekal prvi krog ADA badminton regionalne lige, na katerem so člani iz Pišec in Brežic nastopili veliko boljše. Turnirja se je udeležilo 153 igralcev iz Hrvaške, BiH, Nemčije, Švice in Slovenije. Tam, kjer sta lansko sezono končala, sta letos nadaljevala, bi lahko rekli. Toni Hotko in Matija Hranilović, oba člana BK Pišece, sta dokaj suvereno premagovala vse tekmece in na koncu slavila zmago na turnirju. V kategoriji mešanih dvojic B sta člana BK Brežice Luka Stjelja in Goga Seničić Hanžek osvojila tretje mesto. V igri posamezno D je Aljaž Ogorevc (BK Pišece) osvojil odlično tretje mesto, njegov klubski kolega Danijel Tkalec pa peto mesto. Prvenec na turnirjih je doživel Matej Ogorevc (BK Pišece), ki je turnir zapustil z dvema porazoma, vendar z veliko novimi izkušnjami.

Sobota, ki je pred nami, bo posvečena ekipnemu prvenstvu Brežic, ki se bo odvijalo v športni dvorani Gimnazije Brežice od 9. ure naprej, seveda tudi s posavskimi predstavniki.

Vir: BK Pišece
« Nazaj na seznam
»

ne spreglejte

07.05.2020 | Redakcija

Dovolite, da vas zapelje Ford

19.05.2020 | Oglas

Trampolini

06.02.2020 | Sporočilo

Predstavitev projekta Riba je IN