Časopis za pokrajino Posavje
9.12.2018
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Uspešen začetek sezone mladih Taninovcev, Podlesnik drugi, smola Trotovška na prvem reprezentančnem nastopu

Objavljeno: Torek, 13.03.2018    Rubrika: Ostali športi Redakcija
KK Tanin Sevnica-Podlesnik na odru Vir 2018
Kolesarji KD TANIN Sevnica so se, pod vodstvom trenerja Boruta Pirša, v nedeljo 11.3. 2018 na otoku Vir na Hrvaškem udeležili tradicionalne mednarodne kolesarske dirke za Veliko nagrado tega otoka.

Tekmovanja so se udeležili tekmovalci iz štirih držav. Izredno močne ekipe so prihajale iz Slovaške in Poljske, ki izvajajo spomladanske priprave v Dalmaciji. Najuspešneje je nastopil Grega Podlesnik, ki je kot najhitrejši v sprintu glavnine zasedel drugo mesto v kategoriji dečkov A. Gaber Vandur je pri mlajših mladincih zasedel četrto mesto in s tem nakazal, da bo tudi v letošnji sezoni krojil vrh v svoji kategoriji.

Novinec v ekipi Matevž Sluga je na svoji prvi dirki zasedel 20. mesto, medtem ko je bil Drejc Bedek 25.. Sevniški starejši mladinec Jan Trotovšek se je kot član Slovenske mladinske reprezentance udeležil dvanajst dnevnih skupnih priprav v Belgiji, ki so vključevale tudi nastop na dveh izjemno težkih dirkah, kjer pa je imel smolo, saj je bil udeležen v skupinskem padcu in dirk ni končal. Kljub tej smoli pa ostaja med kandidati za reprezentančni nastop na mladinski izvedbi slavne dirke Paris – Roubaix, ki bo 11.4.2018. V naslednjih tednih čaka Sevničane intenziviranje treningov in priprava na otvoritev sezone za mlajše kategorije v Sloveniji, ki bo 7.aprila s »Pokalom Poli« na Ptuju.

Vir: KD Tanin Sevnica
 
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki

30.11.2018 | Ostali športi

20 let DBV Ippon Sevnica

06.12.2018 | Ostali športi

Beno absolutni državni prvak

26.11.2018 | Ostali športi

Veterani na plavalnem izzivu

04.12.2018 | Ostali športi

Delovna akcija v plezališču Armeško