Časopis za pokrajino Posavje
19.08.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Uspešni nastopi POK-ovih igralk v kvalifikacijah za A ligo

Objavljeno: Torek, 04.12.2018    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
POK Krško - starejše deklice

Starejše deklice

Za nami je že večji del kvalifikacij za A ligo v slovenskem državnem odbojkarskem prvenstvu. V kvalifikacijah je uspešno nastopilo tudi več selekcij Posavskega odbojkarskega kluba Krško, med katerimi so se posebej izkazale starejše deklice, ki so tik pred uvrstitvijo v to prestižno tekmovanje.

Starejše deklice Posavskega odbojkarskega kluba Krško so že zaključile s kvalifikacijami za A ligo, saj bodo na zadnjem turnirju v Ljubljani proste. Zaenkrat s petimi zmagami in tremi porazi držijo odlično drugo mesto v skupini, ki še zagotavlja uvrstitev v elitni razred državnega prvenstva. O njihovi usodi bo odločal Ženski odbojkarski klub Novo mesto, ki s štirimi zmagami in dvema porazoma zaseda tretje mesto, v zadnjih dveh tekmah pa nastopa proti vodilni ekipi Vitala ter Vitalu III. Prav možno je, da bo o potniku v elitno skupino odločala celo razlika v točkah.
POK Krško - kadetinje

KadetinjePOK-ove kadetinje pa bodo z nastopi v kvalifikacijah zaključile ta vikend, saj se bodo v nedeljo pomerile še na turnirju v Žirovnici. V zadnjem kolu se bodo »Pokovke« pomerile prav z domačinkami ter ekipo Škofje Loke, ki se obe še borita za prvo mesto v skupini. POK-ove kadetinje sicer v izjemno zahtevni skupini zasedajo četrto mesto z dvema zmagama in štirimi porazi.
POK Krško - mlajše deklice

Mlajše dekliceOdlično pa so svojo sezono začele tudi krške mlajše deklice, ki so dokazale, da se lahko postavijo po robu najboljšim odbojkarskim šolam v državi. Najprej so se namreč na domačem turnirju odlično upirale kamniškemu Calcitu, celo dobile prvi niz, a nato na tesno izgubile naslednja dva (20, -23, -21). Kljub nesrečnemu porazu so se nato zbrale ter z lahkoto odpravile Calcitovo 2. ekipo z 2:0.

Zelo so se izkazale tudi ta vikend na turnirju v Grosupljem, kjer so najprej prepričljivo premagale Domžale, nato pa se odlično postavile po robu še izjemno močnemu domačinu ter mu celo uspele odvzeti en niz. Po dveh odigranih kolih tako POK-ove mlajše deklice zasedajo 3. mesto z dvema zmagama in dvema porazoma.
 
Tadej Mesarič, POK Krško
« Nazaj na seznam
»