Časopis za pokrajino Posavje
19.06.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

Uspešno leto za krške odbojkarice

Objavljeno: Sreda, 02.01.2019    Rubrika: Ostali športi Bralci pišejo
POK-Krsko-mlajse deklice

Mlajše deklice POK Krško

Leto 2018 je za nami, kar pomeni, da se je za odbojkarice Posavskega odbojkarskega kluba Krško zaključil tudi prvi del sezone 2018/19. »Pokovke« so nastopile v štirih različnih kategorijah in dosegle zelo lepe, vzpodbudne rezultate, predvsem pa dokazale, da ne zaostajajo dosti za najboljšimi odbojkarskimi šolami v državi.

MLAJŠE DEKLICE

POK-Krsko-starejse deklice

Starejše deklice POK Krško

Naše mlajše deklice so do sedaj odigrale tri kvalifikacijske turnirje za A ligo in imajo še vedno realne možnosti za uvrstitev v to elitno tekmovanje. Odločilna bo predvsem tekma s slovitim Calcitom 2. februarja letos, ko se jim bodo POK-ovke v domači dvorani poizkusile maščevati za tesen poraz v prvem krogu kvalifikacij. Krčanke so namreč v prvem krogu po pravem epskem boju morale priznati premoč Kamničankam z 1:2 (20, -23, -21).

Toda nesrečni poraz Krčank ni poklapal, saj so nadaljevale z dobrimi predstavami ter dobile dvoboj s Calcitovo drugo ekipo 2:0 (11, 14) ter z istim izidom (10, 12) tudi tekmo proti Domžalam na turnirju v Grosupljem. Premoč so morale nato priznati domačinkam, ki veljajo za eno izmed najboljših odbojkarskih šol v državi ter imajo izredno močno generacijo mlajših deklic, a je našim odbojkaricam z veliko borbenostjo le uspelo priti do sila pomembnega niza v boju za A ligo. Grosuplje je tako slavilo 2:1 (13, -12, 6).

Za zaključek leta so se naše mlajše deklice udeležile še turnirja v Novem mestu, katerega so zapustile s stoodstotnim izkupičkom, saj so najprej z 2:0 (13, 6) odpravile ekipo Brestanice, nato pa še z enakim končnim izidom (18, 15) odbojkarice Novega mesta.

POK-Krsko-Kadetinje-Mladinke

Kadetinje in mladinke POK Krško

Po šestih odigranih tekmah v Kamniško-Notranjsko-Dolenjski kvalifikacijski skupini tako vodi Grosuplje z 12 točkami, medtem ko si drugo mesto, ki še vodi v A ligo, krške odbojkarice z osvojenimi 10 točkami delijo s Calcitom. Napeto je tudi v boju za četrto mesto, saj imajo Domžale s 5 točkami le točko prednosti pred drugo ekipo Calcita in Novim mestom. Na zadnjem mestu se z dvema točkama nahaja Brestanica.

STAREJŠE DEKLICE

Za krškimi starejšimi deklicami je odlična polsezona, v kateri so bile vse do zadnjega niza poslednje tekme v igri za nastop v A ligi. Po neverjetno napetih in izenačenih kvalifikacijah je namreč o potniku v A ligo med našimi odbojkaricami in igralkami Novega mesta odločala razlika po točkah v posameznih nizih.

Uspešnejše in srečnejše so bile na koncu odbojkarice Novega mesta, ki so prav tako kot Krčanke zbrale 10 točk, 5 zmag in 3 poraze, medtem ko so oboje osvojile 11 nizov in izgubile 7. A končna razlika v točkah za igralke iz prestolnice Dolenjske je bila +74, medtem ko so naše igralke imele razliko +62. Po osmih odigranih tekmah ter več kot osmih urah odbojke so tako naše odbojkarice bile prekratke za vsega 12 točk.

Deklicam se na koncu sicer ni uspelo uvrstiti v tako željeno A ligo, a so vseeno v jesenskem delu prikazale zelo dobre predstave ter znova dokazale, da bi si ob kančku več sreče popolnoma zaslužile nastope v A ligi.

KADETINJE

Za našimi kadetinjami je zelo naporen prvi del sezone, saj letos nikakor niso imele sreče pri sestavi kvalifikacijske skupine. Pomeriti so se namreč morale z vrstnicami iz Žirovnice in Škofje Loke, ki sta v tej starostni kategoriji v samem vrhu države, zelo močno generacijo pa ima tudi novomeški klub. Skupino je poleg Krčank sestavljala še Brestanica.

Naše odbojkarice so se zavedale težavnosti svoje skupine, a so se vseeno odločile, da poizkusijo pokvariti načrte kateri izmed favoriziranih ekip. Tega jim sicer ni uspelo, saj so na osmih tekmah dosegle dve zmagi in šest porazov ter tako osvojile končno četrto mesto, a so vseeno na nekaterih tekmah dokazale, da se lahko kosajo z najboljšimi odbojkarskimi šolami v državi.

Še posebej velja omeniti obračun v zadnjem krogu proti Škofji Loki, ki je na turnir prišla kot vodilna ekipa kvalifikacij, a je morala do zadnje točke garati za zmago 2:0 (22, 21) nad našimi motiviranimi odbojkaricami.

MLADINKE

Za naše mladinke pa se je prvi del sezone zaključil zelo zgodaj, saj se je v okvirju državnega prvenstva igral zgolj en kvalifikacijski turnir. Na njem so nastopile štiri ekipe, med najboljših 16 v državi pa sta vodili prvi dve mesti.

Krške mladinke so turnir zelo vzpodbudno začele in dobile prvi niz proti Novemu mestu na 16. točki. Nato pa kot da bi se punce ustrašile priložnosti, da se prebijejo med slovensko elito. Naslednji niz so izgubile z 20 osvojenimi točkami, zadnji, odločilni niz pa je pripadel Novomeščankam 15:9.

Če so še hotele razmišljati o osmini finala državnega prvenstva, bi morale naše odbojkarice tako dobiti še oba preostala obračuna. Najprej so se pomerile z vrstnicami iz ekipe Vital III, katerega so premagale 2:0 (9, 12), v zadnjem obračunu pa jih je pričakala ekipa Grosuplja, ki je prav tako nadigrala Ljubljančanke, a morala priznati premoč Novemu mestu.

Naše igralke so se zavedale, kaj je na kocki, a so bile na koncu vseeno nekoliko prekratke, saj so prvi niz dobile na 15, drugega izgubile na 21, v zadnjem pa so bile uspešnejše igralke Grosuplja s 15:13. Velika priložnost za naše mladinke je tako splavala po vodi.

SLOVO OD LETA 2018

Tako, leto 2018 je torej za nami. Za naše odbojkarice je bilo polno smeha, veselja ter dobrih predstav in le upam lahko, da bo enako tudi v letu 2019.

Ob tej priložnosti pa bi vam rad Posavski odbojkarski klub Krško zaželel srečno in zdravo 2019!

Tadej Mesarič, POK Krško
« Nazaj na seznam
»