Časopis za pokrajino Posavje
21.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Brežicah zmaga Ivančiča in Polančeve, drugo mesto Stankovićeve

Objavljeno: Ponedeljek, 26.11.2018    Rubrika: Ostali športi Redakcija
IMG_20181125_120141

Zmagovalca v mešanih dvojicah Miha Ivančič in Petra Polanc

Na mednarodnem badmintonskem turnirju serije Future v Brežicah, ki šteje za svetovno jakostno lestvico, je med 150 tekmovalci iz 30 različnih držav iz vsega sveta Slovenija posegla po medaljah. Svojo prvo zmago na članskih turnirjih sta dosegla Miha Ivančič in Petra Polanc v mešanih dvojicah, drugo mesto med posameznicami pa je osvojila Kaja Stanković.

Pri moških posamezno je presenetljivo slavil Srb Luka Milić, pri posameznicah pričakovano odlična mlada Španka Sara Penalver Pereira, v ženskih dvojicah Hrvatici Maja Pavlinić in Katarina Galenić, v moških dvojicah pa Danca Oliver Gram in Mads Thogersen.

Glavni trener reprezentance Bolgar Yasen Borisov je bil z rezultati zelo zadovoljen: »Imamo mlado ekipo, ki je pokazala velik napredek v igri. Mogoče je zmaga Ivančiča in Polančeve presenetljiva, ali pa na prikazano tudi ne. Kaja Stanković je igrala odlično in z borbeno igro zasluženo prišla do finala.«

Dodajmo, da je najvišje postavljeni slovenski igralec Miha Ivanič, ki smo ga pred dnevi izpostavili v prispevku o turnirju, izgubil proti zanj neugodnemu Dancu Bugtrupu, potem pa je imel še smolo v četrtfinalu mešanih dvojic, saj si je njegova partnerka Lia Šalehar zvila gleženj in sta tekmo tesno izgubila. Kot so nam sporočili iz BK Brežice, so bili igralci, trenerji in sodniki zelo zadovoljni z organizacijo turnirja, tako da obstajajo velike možnosti, da bo ta postal tradicionalen.

Povezava na žrebe, nosilce, rezultate in časovnico: https://www.tournamentsoftware.com/sport/tournament.aspx?id=F1F67F39-75B7-4137-AB6C-1FD8BDC86E7B

R. R., vir: Badminton zveza Slovenije
« Nazaj na seznam
»

najbolj brani članki