Časopis za pokrajino Posavje
19.05.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Globokem sprejem evropskih prvakinj v ju-jitsu

Objavljeno: Torek, 06.11.2018    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
Ekipa z županom in predsednikom DBV Katana

Člani DBV Katana z županom in predsednikom društva

V ponedeljek, 5. 11. 2018, smo v dvorani OŠ Globoko organizirali sprejem za našo ekipo, ki se iz evropskega prvenstva za kadete in mladince v ju-jitsu vrača z naslovom evropskih prvakinj in 5. mestom. Evropsko prvenstvo je potekalo od 26. do 28. 10. 2018 v Bologni v Italiji. Slovenske barve so branili tudi štirje člani DBV Katana Globoko. Evropski prvakinji sta postali Maruša Rus in Jedert Jevševar v kategoriji duo dekleta do 18 let, Anej Rožman in Tadej Zobarič pa sta v kategoriji duo moški do 18 let osvojila odlično 5. mesto.

Odpiranje sampanjca

Ob takšnem uspehu se seveda spodobi tudi odpiranje šampanjca ...

Uvodoma je vse navzoče pozdravil predsednik DBV Katana Damjan Žerjav, ki je ekipi čestital za uspeh in povedal, da so vsi v klubu ponosni na ta rezultat. Veseli ga, da se dolg seznam Kataninih tekmovalcev, ki so osvojili odličja na velikih tekmovanjih, po vsaki tekmi podaljša z vedno mlajšimi imeni. To je dokaz, da v klubu, ki letos praznuje 20. obletnico delovanja, delajo dobro in kakovostno. Delo prevzemajo mlajši trenerji, nekoč odlični tekmovalci, in prenašajo svoje znanje na mlajše rodove. Žerjav je povedal, da je doseči odmeven rezultat v duo sistemu zahtevno, saj mora biti par zelo usklajen. Za to pa je potrebno veliko treninga, truda in odrekanja. Na tem mestu je pohvalil in čestital tudi trenerju Juretu Žabjeku, nosilcu številnih medalj z mednarodnih tekmovanj, ki sedaj skrbi za pripravo duašev v Katani.

Sprejema se je udeležil tudi župan občine Brežice, g. Ivan Molan, ki je tekmovalcem iskreno čestital in jim podelil tudi spominska darila. Poudaril je, da spremlja delovanje DBV Katana že od samega začetka in je ponosen, da se tekmovalci z velikih tekmovanj vedno znova vračajo z medaljami. Vesel je, da so naši športniki ambasadorji, ki s svojimi odmevnimi rezultati nosijo ime občine Brežice in Slovenije v svet.

Tekmovalcem je čestital tudi predsednik sveta KS Globoko, g. Mihael Petančič. Povedal je, da se veseli vsakega uspeha Katane, saj ti predstavljajo dodano vrednost za KS. Se bo pa zavzemal, da bo KS še naprej uspešno sodelovala z DBV Katana.

Zlatima dekletoma, ki sta dijakinji Gimnazije Brežice, je čestital tudi tamkajšnji ravnatelj g. Uroš Škof. Povedal je, da so ponosni na vsak uspeh njihovih dijakov. V Gimnaziji dajejo športu poseben pomen, zato so po več letih uspeli vzpostaviti tudi program športne gimnazije.

Maruša in Jedert sta na EP odšli zelo osredotočeni in z veliko željo po zmagi. Suvereno sta premagali nasprotnici iz Belgije in Grčije. Nato sta se v polfinalu pomerili še z drugim grškim parom in se prebili v finale, kjer pa sta ju čakali stari znanki iz Nizozemske. Tekma je bila zelo izenačena in napeta do zadnjega trenutka. Slovenski tekmovalki sta na koncu pokazali več zbranosti in slavili s pol točke razlike ter se veselili naslova evropskih prvakinj. Na sprejemu sta povedali, da bosta že prihodnje leto v mladinski konkurenci poskušali ponoviti ta uspeh.

Anej in Tadej sta svoj krstni nastop za slovensko reprezentanco izpeljala odlično. Prikazala sta odlične nastope in po besedah Žabjeka bosta tudi onadva posegala po medaljah. Na EP sta v prvi borbi po sodniški napaki izgubila proti paru iz Belgije, nato v repasažu suvereno premagala par iz Grčije in Romunije. V tekmi za 3. mesto sta jima stala nasproti do takrat aktualna evropska prvaka, prav tako iz Romunije. Fanta se nista ustrašila in sta nastopila odločno, vendar sta na koncu izgubila za eno točko. Sta pa obljubila, da bosta na prihodnjih tekmah dala od sebe vse, da tudi onadva osvojita medaljo.

Po končanem uradnem delu so vsi navzoči čestitali in nazdravili uspehu ekipe ter ob sladkih prigrizkih z njimi poklepetali.

Vir: DBV Katana
« Nazaj na seznam