Časopis za pokrajino Posavje
14.10.2019
POSAVSKI OBZORNIK
novi
arhiv

V Kostanjevici na Krki že 21. tekmovanje v športni gimnastiki

Objavljeno: Petek, 12.04.2019    Rubrika: Ostali športi Sporočilo
V Kostanjevici na Krki  že 21. tekmovanje v športni gimnastiki
Gimnastično društvo iz Kostanjevice na Krki vsako leto organizira gimnastično tekmovanje. Tako je bilo tudi minulo soboto, ko so tekmovali otroci iz Novega mesta, Rake, Šentjerneja in iz Kostanjevice na Krki, ki trenirajo rekreativno gimnastiko.

Trenirajo le eno uro na teden. V tem času se je zelo težko naučiti in pravilno izvesti osnovne gimnastične elemente in jih nato še povezati v vaje na različnih orodjih. Vendar z voljo in zagnanostjo otroci tudi to dosežejo in pokažejo zelo lepo izvedene vaje. Delajo tudi že premete in salte, saj imamo zelo veliko nadarjenih gimnastičarjev. Žal je zelo malo pogojev za takšno vadbo, da bi se lahko udeleževali tekmovanj državnega nivoja.
V Kostanjevici na Krki  že 21. tekmovanje v športni gimnastiki


Prav zaradi pogojev treniranja organiziramo tekmovanje v Kostanjevici na Krki, ki je vsako leto boljše organizirano in pripravljeno. Zelo smo veseli sodelovanja s strani staršev in določenih posameznikov, ki nam zadnji dve leti pomagajo pri organizaciji tekmovanja in zbiranju sredstev. S temi sredstvi lahko nagradimo vse tekmovalce, posebej še zmagovalne tri iz vsake skupine.

Otroci so se teh nagrad zelo razveselili, zato se lepo zahvaljujemo za kakršne koli prispevke, ki so nam jih dali: Zavarovalnica Triglav KK, Tiskarna Novo mesto, Krka d.o.o, Mikrografija Nm, Ribogojnica Goričar, Gostilna Žolnir, Frizerstvo Andreja Beuc, Kmetija Škrjanc, Kmetija Jordan in Pešič Robert s.p.

Rezultati: v prvi skupini je zmagala Lara Lesjak z Rake, v drugi skupini je zmagala Julija Arnuš iz Novega mesta in v tretji skupini je zmaga pripadla Nuši Zaman Jelenič iz Kostanjevice na Krki. Tekmovali so tudi fantje, pri katerih je zmagal Luka Lesjak z Rake.

Veseli nas, da otroci tako redno, zagnano in z veseljem obiskujejo gimnastiko zato se bomo še v bodoče trudili, da jih spet nagradimo za njihov trud.

Obenem bi radi, če še na kateri koli šoli v Posavju trenirajo rekreativno športno gimnastiko, da se prijavijo na naše tekmovanje.
 
Vir: Gimnastično društvo Kostanjevica na Krki
« Nazaj na seznam